Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

James Franco spiller i filmen som forteller forhistorien til den legendariske «The Wizard of Oz» fra 1939, elsket og omfavnet av homofile.
Walt Disney Pictures’ «Oz: The Great and Powerful», av regissør Sam Raimi, er ventet på kino i løpet av neste år og ligger an til å bli en 3D-fantasi uten like.Filmen bygger på L. Frank Baums novelle «The Wonderful Wizard of Oz» (1990), som er forhistorien til handlingen i originalnovellen og filmen fra 1939.

James Franco, kjent fra blant annet filmen «Milk» (2008) om homoaktivisten Harvey Milk, spiller rollen som Oscar Diggs, en sirkusmagiker med tvilsom etikk. Diggs blir, lik Dorothy i originalfilmen, kastet i tid fra Kansas til det magiske landet Oz. Diggs tror han har funnet gullgruven, med brømmelse og rikdom attåt – helt til han møter heksene Theodora, spilt av Mila Kunis, Evanora, spilt av Rachel Weisz, og Glinda, spilt av Michelle Williams. De tre heksene lar seg ikke overbevise om at Diggs er den store magikeren alle later til å tro.

Magikeren Oscar Diggs blir dratt inn i problemene som truer det store landet Oz og landets innbyggere. Han må finne ut av hvem som er onde og hvem som er snille før det er for sent. Med hjelp av magi, illusjon og oppfinnsomhet gjenoppdager Oscar Diggs seg selv og blir forvandlet til, ikke bare den store Wizard of Oz, men til en bedre mann.

Alt skulle ligge til rette for en ny homoklassiker når «Oz: The Great and Powerful» omsider settes opp på kino verden over i løpet av 2013.

Se traileren her: