Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Før helgen var Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival, ved festivalleder Danckert Monrad-Krohn og styreleder Frank Mosvold, invitert til audiens på Slottet.

Besøket på slottet var i forbindelse med festivalens framdrift, og kronprinsesse Mette Marit er festivalens høye beskytter.
– Jeg må jo innrømme at jeg syntes det var stort å være på slottet. Det var litt som å være med i Downton Abbey, sier Frank Mosvold, styreleder i Kristiansand Internasjonale Barnefilm Festival.

Under Skeive Sørlandsdager i august ble Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival tildelt homofrydprisen.

Festivalen ble tildelt prisen for sitt fokus på kjønnsroller, seksualitet og homofobi både gjennom filmer på ungdomsprogrammet, og for å sørge for at også temaet blir godt ivaretatt av skaperne av filmene gjennom seminar og kunnskapsformidling til disse. Juryen mente det er særlig positivt og viktig at festivalen som har barn og unge som sin målgruppe har fokus på kjønnsrollestereotypier, seksualitet og homofobi fordi det er i nettopp denne gruppen mange viktige holdninger skapes.

Det er holdninger kronprinsessen også deler.
– Jeg ble imponert over kronprinsesse Mette Marit og hennes engasjement. Hun hadde satt seg veldig godt inn i hva vi holder på med og ville gjerne høre hva vi kunne gjøre for barn og ungdom som hadde falt litt utenfor. Kronprinsessen hadde konkrete ideer. Vi må være stolte over å ha en prinsesse som er så sosialt bevisst, sier Mosvold som også er opptatt på annet hold for tiden.

Elleville Elfrid
Mosvold er regissør og produsent, utdannet regissør ved UCLA. Han har en Master i Fine Arts fra Loyola Marymount University i Los Angeles og har laget 14 kort/novellefilmer, vunnet 14 priser internasjonalt for sine filmer. I 1996 startet han Kool Produktion hvor han fungerer som produsent, regissør og manusforfatter.

Mosvold har mange skeive filmer på samvittigheten, blant annet filmatiseringen av Gerd Brantenbergs novelle «Anne og Anne kommer hjem til jul», i Mosvolds verson med tittelen «Hjem til jul».

De siste par årene har han derimot hatt fokus på barn. Kool Produktion har stor suksess med bok- og barnetv-serien «Elleville Elfrid». Aschehoug har gitt ut 4 bøker om henne. «Elleville Elfrid» er også også tilgjengelig som app for iPhone og iPad. Gjennom ni ulike mini-spill kan barn male, danse og spille fotball med Elleville Elfrid.

– Når det gjelder Elleville Elfrid, så er det full fart der. Hele 60 000 mennesker har lastet ned Elfrid-appene. sier Mosvold til Blikk Nett.

Frank Mosvold har produsert 26 episoder med den lille gledssprederen og 26 nye er i produksjon. De nye episodene blir produsert i Norge, Skottland og Singapore. NRK har nettopp signert kontrakt for 52 nye episoder for levering i 2014 og 2015.
– Det gjenstår selvfølgelig fremdeles en del av finansiering, men jeg synes det er suverent at NRK Super har slik tro på Elfrid at de ønsker så mange nye episoder, sier en stolt utvikler til Blikk Nett.

– Jeg har nylig startet utviklingen av en animert spillefilm om den 5 år gamle jenta. Det vil bli en musikal, sier han til Blikk Nett. Men utover det er produsenten veldig hemmelighetsfull om handlingen.