Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Martine Hammervold-Austinat anbefaler beinhard dans.

– Jeg anbefaler Wim Vandekeybus med Ultima Vez og forestillingen «Nieuwzwart» som spilles på Dansens Hus 4. og 5. mai. Belgiske Wim Vandekeybus er multitalentet bak dansekompaniet Ultima Vez som ble grunnlagt i 1986. Ultima Vez jobber med en ekstremt fysisk form for samtidsdans og er virkelig et imponerende dansekompani på scenen. Vandekeybus jobber også tverrfaglig med musikk, blant annet med Woven Hand og David Byrne. Da jeg var i Wien og danset på festivalen ImpulsTanz, var jeg på repertoarklasse med Laura Alvarez som blant annet medvirket i Vandekeybus´ «Blush» fra 2002. Jeg tok med meg de kuleste dansesår- og blåmerkene noensinne. Dette er samtidsdans som beinhard og fysisk aktivitet på sitt beste! Heldigvis kan du ved å dukke opp på «Nieuwzwart» nyte disse utøverne fra salen.

16. og 17. februar setter Martine Hammervold-Austinat selv opp danseforestillingen «How Long Has This Been Going On?» på Scenehuset i Oslo. Hammervold-Austinat står for regi og koreografi når danserne Kristine Steinsdatter Jensen, Eva Grainger og Katja Henriksen Schia entrer scenen. Komponist og lyddesigner Åse Ava Fredheim har laget musikken.

– Hvilken kultur er du mest glad i?

– Det er et vanskelig spørsmål fordi kultur er tverrfaglig for meg. Hvis jeg må velge, utenom dans, vil jeg si litteratur og tekst. Fordi vi alltid har plass til uante mengder informasjon og vitenskap i livet.

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Det må være da jeg i oktober så komiker, skuespiller, motepoliti og realitystjerne Joan Rivers i Royal Albert Hall fra niende rad. Ikke bare er Royal Albert Hall deilig majestetisk, men med tanke på at hun fyller 80 år til sommeren, så kan dette ha vært siste sjanse å se henne. For meg, som har forgudet Joan Rivers siden jeg først så henne på «E! Golden Globe pre-award show» på nittitallet, var det helt uvirkelig å få muligheten til å se henne live nå.

– Hva er din verste kulturopplevelse?

– Da jeg i 2010 så Chris Von Steiners utstilling under Skeive Filmer. Jeg forelsket meg i verket «Electric Clones» og oppdaget av to venner av meg hadde kjøpt det!