Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Fride Moksnes anbefaler sekstitallspop.

– Amerikanske Lana Del Rey og britiske Ellie Goulding kommer begge til Oslo i april. Dette er to særegne og veldig forskjellige artister. De er garantert verdt å få med seg. De byr på fantastisk musikk. Spesielt Lana Del Rey tror jeg blir like underholdene som hun er flott musikalsk. Musikken blir beskrevet som skjør sekstitallspop, og vokalen er forførende og følelsesladet. Med henne får du på en måte litt av alt. Ellie Goulding tror jeg også blir en skikkelig musikkopplevelse. Hennes album «Halcyon» har fått strålende tilbakemeldinger. Men før det anbefaler jeg alle å få med seg Martine Hammervold-Austinats danseforestilling «How Long Has This Been Going On?» 16. og 17. februar på Scenehuset i Oslo. Dette er en forestilling med sterke og dynamiske dansere utdannet innenfor moderne samtidsdans.

Fride Moksnes alias dj Fride er en av de som sørger for dansbar musikk på SO, utestedet for jenter som liker jenter. Lørdag 9. februar står hun ikke selv bak spakene, men hun forventer høy champagneføring og glamfaktor når Lise Karlsnes er invitert til å gjeste dj-boksen. Lise Karlsnes vokalist i bandet Briskeby, og hun har blitt titulert som «dronningen av norsk pop». Hun har tidligere spilt på SO, og det loves av erfaring god stemning og herlige musikkopplevelser.

– Hvilken kultur er du mest glad i?

– Jeg er veldig glad i å gå på konserter. Det er kanskje ikke så rart siden jeg er dj. Jeg liker opplevelsen av å få en bedre forståelse av både musikken og artisten etter en konsert.

– Hva er homokultur for deg?

– Kultur er kultur, men jeg liker tanken på å støtte skeive kunstnere og artister. Spesielt de som virkelig jobber hardt for det og kaster seg ut i det. Som den svenske skeive kunstneren Emma Tingård. Hun skal ha utstillingen «Ansikten» på Shoreditch Town Hall London i februar. Er vi heldige, så skal hun ha en utstilling på SO under skeive dager også.

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Uten tvil da jeg var så heldig å få være med på en intimkonsert med kanadiske Sarah Mclachlan. En venninne av meg jobber i musikkbransjen, og hun inviterte meg med. Sarah Mclachlan skulle gi ut ny plate og kom for å gi journalister en smakebit. Det var helt magisk. Hun satt der ved pianoet sitt, og vi var ikke mange tilhørerne. Da hun hadde spilt igjennom de viktigste sangene på det nye albumet, fikk vi velge sanger som hun skulle synge. Jeg kommer aldri til å glemme det.

– Og den verste?

– Jeg husker jeg så Cardigans i Royal Albert Hall i London. For en vits. Det var absolutt ikke verdt pengene. Vokalisten var enten veldig full eller høy, for hun husket ikke teksten på sine egne sanger. Pinlig!