Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Etter en lang og hard debatt stemte det britiske Underhuset i går kveld med stort flertall for en kjønnsnøytral ekteskapslov.

Debatten i Underhuset var preget av stor motstand innad i det konservative partiet. Opposisjonen i det britiske regjeringspartiet har vært høyrøstet i sin motstand mot en kjønnsnøytral ekteskapslov, men ved avstemmingen fikk lovforslaget likevel 400 stemmer for, med 175 mot.

Sist kvelds avstemming blir fulgt opp med ytterligere en avstemming i Underhuset, i tillegg til en avstemming i Overhuset før loven kan bli undertegnet av dronningen.
«Dette er en betydningsfull dag», uttalte statsminister David Cameron før avstemmingen.

«Jeg har en sterk tro på ekteskapet. Det hjelper mennesker med å styrke relasjonene til hverandre og jeg mener det er rett og rimelig at også homofile skal kunne inngå ekteskap», sa Cameron ifølge Pinkstarnews.

Labours representant Ed Milibrand uttalte,
«Dette er en dag som vil huskes med stolthet og som innebærer et viktig fremskritt i kampen for likestilling i Storbritannia.»

Storbritannia blir med dette det 11. landet som åpner for at homofile kan gifte seg på lik linje med heterofile når loven trer i kraft i 2014.