Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I løpet av et kort år har New York-baserte Mykki Blanco sørget for å lyse opp hverdagen for queers verden over med låter og videoer som «Join my militia (Nas gave me a perm)», «Wavvy» og «Kingpinning».

Det har gått fort, og ifølge Blanco selv har suksessen ført med seg et nytt verdensbilde.
– Det er kjempe rart og litt ubehagelig, sier Mykki Blanco til Blikk Nett dagen etter den forrykende konserten på Blå i Oslo.

– Etter konserter bruker jeg alltid å mingle med publikum, slappe av og snakke med folk. Ofte tar jeg med meg en gjeng til hotellrommet for å røyke litt weed. Men nå er alt forandret. I stedet for å chille vil alle ta bilder hele tiden og bare observere meg. Det er en helt ny situasjon, og en situasjon jeg ikke er komfortabel med, sier Mykki Blanco til Blikk Nett.

Hyllest til Lil’ Kim
Mykki Blanco er scenepersonligheten til Michael David Quattlebaum Jr., poeten som ga ut sin første diktsamling i 2011, «From The Silence of Duchamp to the Noise of Boys». Nå for tiden har Mykki Blanco overtaket på Quattlebaum Jr. og farter verden over for å levere legendariske konserter. To utgivelser har det blitt så langt, «Mykki Blanco and the Mutant Angels» (2012) og «Cosmic Angel: The Illuminati Prince/ss» (2012), mens et nytt album er på vei.

– Men det kommer mer. Jeg har skrevet nye låter på turneen og regner med å slippe et nytt album innen jeg kommer tilbake til Europa for å gjøre festivaljobber i sommer.

Det kan virke som en lang vei fra poesi til de forrykende konsertene som etter hvert har begynt å kjennetegne denne fargerike artisten. Men ifølge Blanco selv falt det seg helt naturlig.

– Etter at jeg ga ut diktsamlingen begynte jeg å opptre i gallerier, klubber og kunst happenings. Jeg fremførte diktene til lyden av industrial loops og et band bestående av en trommis og en gitarist. Jeg kalte prosjektet No Fear og fikk mye positiv feedback. Men jeg er en rastløs person, så på samme tid startet jeg et nytt prosjekt, forteller Blanco og vi aner at vi nærmer oss fødselen til Mykki Blanco.

– I det nye prosjektet transformerte jeg meg om til en tenåringsjente, en som har en drøm om å bli en verdensberømt rapper. I starten var det et videoprosjekt hvor jeg satt foran laptopen min, kledd opp i drag, og laget dagbokvideosnutter – slik mange av dagens tenåringsjenter gjør. Sånn ble Mykki Blanco født, forteller hen.

– Hvor kom navnet Mykki Blanco fra?
– Selve navnet Mykki Blanco ble til fordi jeg alltid har elsket rapperen Lil’ Kim, og hun har et alter ego som heter Kimmy Blanco, så Mykki Blanco er min hommage til henne.

Mykki Blanco-prosjektet tok utgangspunkt i sosiale medier, som Facebook og YouTube, men noen venner mente at hen burde ta det lenger.
– I og med at Mykki Blanco drømte om å bli en verdensberømt rapper, så burde hun jo faktisk rappe, ikke sant?

Les resten av intervjuet i Blikks aprilnummer.

mykki-konsert2

mykki-konsert1