Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Skandinavias største showcase-arena for musikkbransjen og musikkhungrige går av stabelen i Oslo 13.-16. februar. Nils Bech, Bendik Giske, God Seed og Vinnie Who er Blikk Netts queerfavoritter i år.

Siden starten i 1998 har by:Larm vokst seg stor og toneangivende. Her kappes nye og ferske band og artister sammen med de mer etablerte om publikum og bransjens oppmerksomhet. Under årets by:Larm finnes det også en rekke skeive artister det er verdt å få med seg.

Bendik Giske har master i improvisert saksofon fra en rekke skoler, sammen med kritiker- og publikumsyndlingen Nils Bech begynte han å produsere elektronisk musikk. Etter et lengre samarbeid med Nils Bech og en rekke remikser for Kakkmaddafakka, Samsaya og Sandra Kolstad, står han nå på egne ben.

God Seed kom til live etter at King og Gaahl skilte sine veier fra Gorgoroth i 2009. Inntil da hadde de tatt sine beryktede liveopptredener til nye høyder, spilt utsolgte klubbshow og headlinet noen av de største festivalene i Europa. God Seed har skrevet, arrangert og komponert materiale til sitt nye album «I Begin», som har mottatt gode anmeldelser og sørget for fulle hus. Gå ikke glipp av Gaahl og bandet når de spiller i Oslo.

Nils Bech har gjort seg bemerket som musiker og performanceartist i en årrekke. Hans personlighet og formidlingsevne krysser grenser mellom sjangre og smakshierarkier, og nå er han ute med «Look Inside». Her kommer han virkelig til sin rett som en av Norges mest personlige og særegne vokalister og låtskrivere, og albumet har blitt til i spenningen mellom ulike musikksjangre og musikere med ulik bakgrunn. Elektronikaduoen Ost&Kjex står for produksjonen på albumet, et mørkt, nesten foruroligende album som inviterer lytteren med på en reise gjennom de ulike følelsesmessige stadiene av et forhold: Selvransaking, sårbarhet og tvil, men også yr glede og sitrende spenning.

Vinnie Who fra Danmark er ikke skeiv, men benytter seg av glamrockens knep og er ikke redd for å spille på det androgyne. Med den formelen har Vinnie Who blitt Danmarks discoprins numero uno, og med den nye sterke singelen «How Can I Be Sure» sitter danseskoene bedre enn noen sinne.

by:Larm avvikles i samarbeid med en rekke klubber og arrangører i Oslo, fra Rockefeller, Blå, Jaeger til SubScene, Nasjonal Jazzscene/Victoria, Kulturkirken Jakob og Folketeateret.

Mer info: bylarm.no