Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Sven Erik Dahl vant Raballders første tenniscup.

– Jeg spiller tennis fast flere dager i uka, og jeg er så glad for at Tom Arild Moe satte i gang tenniscupen. Det var selvsagt at jeg skulle være med. Vi har hatt jevne og gode kamper hele veien, men det var nok psyken min som gjorde at jeg vant, sier den fornøyde spilleren til Blikk Nett.

Sven Erik Dahls store idol er den storvinnende, sveitsiske tennisspilleren Roger Federer, men Sven Erik Dahl var selv med å starte Raballder håndball i 1995. I dag finnes det raballderlag både i Oslo, Vestfold, Grenland og Trondheim, og Raballder er blitt Skandinavias største årlige homofile sportsarrangement. Helt nytt i år er at tennis med på programmet.

Deltakelsen var åpen for alle ferdighetsnivåer, men deltagerne fylte før cupen ut et egenvurderingsskala basert på ferdigheter i ulike deler av spillet. Dette var for å sikre at de skulle få motstand på eget nivå.

Lørdag ettermiddag suser de gule tennisballene over nettet på Oslo Tennisklubb. Servene sitter, og grepet om racketen er fast. Syv menn som er med og konkurrerer om seieren.
– Dette er en liten sport i Norge og det merkes også i homomiljøet. Men vi må begynne i det små og bygge oss oppover. Tennis er en kjempestor sport homomessig på verdensbasis, særlig i USA. Vi har store planer for neste år, da håper vi på å bli dobbelt så mange Vi ønsker også å få med oss damene i 2014. Noen tror kanskje at det vil skape ujevne kamper, men vi ville nok bli slått av damer som har spilt i flere år. Det er forskjell på de som har spilt fra de var helt unge, til oss som har startet litt seinere i livet, sier Sven Erik Dahl.

Selv har han spilt tennis i seks, sju, og Tom Arild Moe har spilt tennis i fem. Tom Arild Moe var med i Outgames i København i 2009 og kom da i kontakt med den internasjonale Gay and Lesbian Tennis Association. Dette inspirerte han til å lage en egen turnering i Oslo.
– Jeg har ikke spilt turnering etter dette og trengte matchtrening. Tennis handler mye om teknikk, og du må være hurtig, for det er mye løping. Men kommer du deg på offensiven, går det gjerne bra. Det er så gøy å spille, og samtidig er det sosialt, sier Tom Arild Moe til Blikk nett.