Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

På kvinnedagen åpnes Stemmerettsjubileet med en festforestilling i Kilden teater og konserthus i Kristiansand for å feire at det er 100 år siden alle kvinner i Norge fikk stemmerett.

Jubileumsforestillingen er et samarbeid mellom Stemmerettskomiteen, Kilden og NRK. Forestillingen blir vist på NRK 1 samme kveld klokken 20.00. Det spesielle er at symfoniorkesteret er satt sammen for anledningen, og består kun av kvinner. Orkesteret og en rekke artister vil vise hvordan kvinner har tatt plass i musikkhistorien.

– Fredag 8. mars kan vi glede oss over at vi lever i et land hvor kvinner og menn har like, formelle rettigheter, et land hvor gutter og jenter er like mye verdt, et land der jenter og gutter har samme frihet til selv å velge. Samtidig vil vi bli minnet om at det ikke er slik i alle land i verden, sier stemmerettskomiteens leder, Kirsti Kolle Grøndahl.

Kveldens konferansier er Ingrid Bjørnov.

Artister: Anne Grete Preus, Karin Krogh, Noora Noor, Wenche Myhre, Tine Thing Helseth, Katzenjammer, Valkyrien Allstars og flere.

Taler ved: Gro Harlem Brundtland, statsminister Jens Stoltenberg, Kim Friele, svømmeren Sara Louise Rung og preses i Den norske kirke, Helga Byfuglien.

Hans Majestet Kong Harald V og H.K.H. Kronprinsesse Mette Marit er blant gjestene.