Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Åshild Marie Vige vil gi seg som leder av Skeiv Ungdom under landsmøtet i april. Hun har ledet organisasjonen i to landsmøteperioder og trekker seg nå tilbake for å fullføre jusstudiet i Oslo.

– Det har vært helt fantastisk å være leder i Skeiv Ungdom, og jeg er utrolig stolt av organisasjonen og alle de flotte menneskene som er med. Det har vært noen spennende, lærerike og utfordrende år, men nå er det på tide å slippe til nye krefter. Det blir rart å gå tilbake til heltidsstudentrollen igjen for min del, men jeg kommer nok allikevel til å fortsette å jobbe med skeive saker, i og utenfor Skeiv Ungdom, sier Åshild Marie Vige.

Økonomiansvarlig Lars Arnesen tar heller ikke gjenvalg, i tillegg til at Luca Espseth slutter som sentralstyremedlem. Valgkomiteen, som i år består av Lina Hervé, Maria Christophersen og Hans Heen Sikkeland, er godt i gang med arbeidet med å finne nye personer til å overta og har vært i kontakt med lokallagene til Skeiv ungdom.

Valgkomiteen ser frem til å høre fra nye folk og håper at flere engasjerte utenfor organisasjonen tar kontakt.
– Nå er vi på leting etter personer til å ta på seg tre ledende verv og vi er nødt til å nå bredt ut. Vi ser etter en leder med bred organisasjonserfaring som kan ta Åshild og sentralstyrets arbeid skrittet videre. I dag er vervet et heltidsverv og som leder bør man både være samlende, strategisk og ha god forståelse for organisasjonens visjoner det politiske arbeidet, sier Maria Christophersen.

Landsmøtet i Skeiv Ungdom blir avholdt i Oslo-området fra 19.-21. april, og her skal det nye styret velges. Innstillingen fra valgkomitéen skal derfor være klar like etter påske. Skeiv Ungdom ønsker som en mangfoldig organisasjon at dette skal gjenspeiles i styret, og oppfordrer derfor spesielt personer med etnisk eller religiøs minoritetsbakgrunn til å søke.

Valgkomiteen holder intervju 18.-21. mars og 3.-5. april fra klokken 16.00 på kontorene til Skeiv Ungdom i Tollbugata 24. Komiteen tar også gjerne intervju over Skype.

Er duinteressert i å stille eller har tips til gode kandidater?
Send mail til: valg@skeivungdom.no.