Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Kunstbildene til fotograf Jens Sølvberg har tidligere hatt noe furet, værbitt og slitt ved seg, og mange av dem viste blader fra naturen i høstige farger. Hans nye utstilling er en fortsettelse av tidligere arbeider.

– Jeg har jobbet videre med og utviklet blomst- og bladkonseptet mitt. Nå har bildene fått mer splætt og blitt mer fargerike. Jeg trenger farger og fart. Alle gjør det. Alle de nye bildene gir meg et gledeskick, og det er bra for en lettpåvirkelig sjel som meg. Dette kicket ønsker jeg at publikum også skal oppleve. At de skal få se noe de ikke har sett før. Bildene er fotografiske selv om de kanskje ikke ser slik ut ved første øyekast, forteller Sølvberg.

Han er selvlært innen foto, men har holdt på med faget i over 20 år. De siste årene har han jobbet som frilansfotograf i Stockholm. Under Bamseklubbens 10-årsjubileum i 2009 stilte han ut kunstfoto sammen med tre andre medlemmer på Galleri Deichman på Grünerløkka i Oslo. Han har også stilt ut i flere gallerier i Sverige, blant annet Galleri CFF i Stockholm. Alle de nye bildene som stilles ut i Son, er tatt på utenlandsreiser, og mange av motivene er hentet fra Spania.

– På reiser finner jeg roen jeg trenger. Jeg ser etter det uvanlige. Noe jeg ikke har lagt merke til før. Jeg tar fysiske elementer fra naturen, komponerer dem og bygger et motiv som jeg fotograferer. Vel hjemme finpusser jeg grunnbildene. Jeg løfter fram fargene, legger til tekstur og maler digitalt. Det er en tidkrevende prosess. Bildene er blitt mer abstrakte enn tidligere, men samtidig kjenner du igjen blomsteravtrykket.

I noen av de nye bildene er det også kommet med små figurer fra andre motiver fotografen har tatt.
– En gang tok jeg bilder av to lettkledde menn som spilte strandtennis. Lyset var så fint, og de to spilte med en fascinerende intensitet. Noen av disse motivene finnes i enkelte av bildene. De er der blant fargene. Noen veldig små, badebuksekledde menn. [ms]

Jens Sølvberg, Son Rammeverksted, 13. – 28. april. Storgata 25, Son.

Mer info: solvberg.eu