Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Regnbuedagene i Bergen har sin offisielle åpning på Litteraturhuset i kveld.

Marte Mjøs Persen (Ap), leder av bystyrets helse- og sosialkomité, skal stå for den høytidelige åpningen av Regnbuedagene, god assistert av Bergens stolthet, lesbekoret Sapfonia.

Det ligger an til heftig debatt når Regnbuedagene samler de politiske partiene til debatt på Litteraturhuset. Tema for debatten er Skeive familier; adopsjon, surrogati, assistert befruktning og fosterhjem.

I januar gikk LLH Bergen og Hordaland inn for å tillate surrogati i Norge.
– Surrogati er noe som angår mange homofile, derfor mener LLH Bergen og Hordland at det er riktig av oss å delta i debatten, sier Daniel Mekki, leder av LLH Bergen og Hordaland.

LLH Bergen og Hordaland mener at surrogati ikke utelukkende er en homokampsak.
– Likevel tar vi et standpunkt i debatten, fordi dette angår mange av LLHs medlemmer. Det er en sak som angår oss alle, og vi vet at mange av de som i dag blir skadelidende etter dagens lover og regler er nettopp homofile. Med et mangelfullt regelverk blir de utsatt for en del ekstra problemstillinger, som for eksempel å få opphevet farskap og familiekonstellasjoner. Det er noen overgrep mot disse familiene som kunne vært unngått hadde Norge tillatt surrogati. Så lenge surrogati angår lhbt-personer, så angår det LLH.

Daniel Mekki skal selv delta i debatten på Litteraturhuset og møter et panel bestående av Marthe Hammer (SV), Odd Arild Viste (Rødt), Åsta Årøen (V), Eskil Moen (FpU), Jette Christensen (AP), Charlotte Spurkeland (H) og Kjersti Toppe (SP). Ordstyrer er Håvar B. Øvregård

Etter debatten blir det åpningsfest på Fincken i Nygårdsgt. 2 hvor det loves levende lys, lun stemning og dj fra kl 20. Billetten koster kr 50 og det er aldersgrense 20 år.

Åpning av Regnbuedagene, onsdag 8. mai, kl 18. Litteraturhuset, Auditoriet, Ø. Skostredet 5–7. Gratis.