Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Jeg opplever mye oppmerksomhet fra rundt om i Europa. Både fans og presse er veldig positive til nummeret, og det er selvfølgelig veldig morsomt, sier Margaret Berger til Blikk Nett.

Margaret Berger og det norske bidraget i Eurovision Song Contest 2013 ligger jevnt over i toppen av de ulike avstemningene nå i forkant av semifinale og finale i konkurransen. Låten «Feed you my love» er populær blant både fans og presse, og Margaret er en ettertraktet dame om dagen.

Midt i all viraken med presse, fans, prøver og representasjon har hun fokus jobben hun skal gjøre. Margaret lar seg ikke affisere av de andre 38 bidragene og prestasjonene.
– Det viktigste er uansett det vi er her for å gjøre. Jeg konsentrerer meg om det og sammenligner meg ikke mye med de andre, sier hun.

– Med bakgrunn som dj er det nærliggende å spørre om det er noen av årets låter som står på dine spillelister?
– Jeg liker veldig godt Krista Siegfrids «Marry Me», som representerer Finland, og ikke minst Sveriges egen Robin Stjernberg med «You». Begge er catchy låter som får folk ut på dansegulvet, sier det norske håpet i verdens største musikkonkurranse.

Det finske bidraget serverer også konkurransen eneste damekyss i kampen om seieren i årets Eurovision Song Contest.

At årets konkurranse er i nabolandet gir Margaret en fordel mange artister kan oppleve å slite med i denne sammenhengen.
– Den største fordelen er nok for stemmen. Jeg slipper unna de klimatiske problemene forbundet med å reise til et mye varmere eller mye kaldere sted, slik at jeg slipper forkjølelser og lignende og stemmen fungerer bedre. I tillegg er det jo nesten som å være hjemme, sier hun.

Går for seier
Det er en selvsikker, men jordnær artist som representerer Norge i år. Seier er målet, men ikke alt.
– Jeg satser selvfølgelig på å vinne, men er fornøyd også med å få finaleplass, sier Margaret Berger som skal møte 16 konkurrenter i semifinale to torsdag 16. mai.

Scenen passer Margaret godt.
– Scenen sitter godt og det var deilig å få sett og prøvd den. Den er ikke så stor og ikke så ulikt å opptre i Spektrum, noe som gjør at overgangen heldigvis ikke blir så stor, sier hun.

En deltakelse i Eurovision Song Contest kan åpne mange dører ut i Europa for artistene, noe Margaret Berger allerede har merket.

– Denne opplevelsen har allerede betydd masse. Nå fremover er det opp til meg å bruke dette som best jeg kan, sier en fokusert Margaret som gjør seg klar til å overøse Europa med sin kjærlighet torsdag kveld.