Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Thomas Strandberg anbefaler «Evita».

– Se musikalen «Evita» på Kilden kulturhus i Kristiansand. Jeg er selv fra Kristiansand og anbefaler alle en tur til det fantastiske kulturhuset vi har fått der nede. Dessuten digger jeg musikaler. Anbefalingen er kanskje litt dristig siden jeg ikke har sett forestillingen selv ennå, men jeg skal se den i helgen og gleder meg stort. Jeg og mamma har gitt hverandre billetter i bursdagsgave. «It’s so gay, I know!» Dette er en musikal med både pop og jazz, latinske rytmer og uforglemmelige sanger.

– I tillegg vil jeg snike inn en liten anbefaling av fagottregissør Tomas Glans sitt nye show «Plutselig voksen og like forvirret». Sammen med Tor Ivar Hagen og Jorunn Hauge blir Thomas Glans å se på Brygga Kultursal i Halden. Premieren er 20. juni, og dette showet tror jeg blir veldig morsomt.

Thomas Strandberg er selv sanger i Norges lekreste homsekor, Oslo fagottkor. Sammen med resten av fagottkoret inviterer han til intimkonsert i Ridehuset på Akershus festning 27. juni. Under årets huskonsert har koret med seg sin høye beskytter Ingrid Bjørnov, og sammen byr de på noe av det beste fra fortiden og kanskje litt nytt. Fagottkoret har siden oppstarten for snart ti år siden blitt kjent for sin musikk-komikk og sin humoristiske tilnærming til alle stilarter. Ingen musikksjanger skånes for fagottenes skråblikk, og repertoaret har variert fra Alf Prøysen til Britney Spears, Barbra Streisand og Edvard Grieg.

– Hvilken kultur er du mest glad i?
– Teater, opera og film. Teater fordi det skapes der og da sammen med publikum. Jeg går ofte i operaen også, men til syvende og sist er det ingen ting som kan berøre meg mer enn en skikkelig bra film. «Cinema Paradiso» for eksempel. Snufs…

– Hva er homokultur for deg?
– Selvironi og glede. Dragshowet er kanskje det ypperste eksempelet. Homokultur på det beste er når vi ler av oss selv. Jo mer jeg reiser i utlandet og ser dårlig drag der, desto mer innser jeg hvor heldige vi er i Norge. Spesielt med glitrende dragqueens som Geir Lillejord og Dean Erik Andersen i spissen.

– Hva er din beste kulturopplevelse?
– Musikalen «Wicked» på Broadway. Jeg ante ikke hva jeg gikk til, og jeg har sjelden blitt slått mer i bakken av en teateropplevelse. Dette er en musikal jeg ikke kan få anbefalt nok, selv om den kanskje ikke er så kjent her hjemme i Norge.

– Og den verste kulturopplevelsen?
– Det må bli operaen «Lulu» som jeg så i Bjørvika. Tre timer a-tonal tysk sang ble ganske enkelt for mye. Selv for en operaelsker som meg!