Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Skeive Studenter Trøndelag (SkST), som er en undergruppe av Skeiv Ungdom Trøndelag, vant Studentprisen for skoleåret 12/13 i konkurranse med studenter og studentorganisasjoner i hele Trondheim.

Prisen er på 50.000 kr og deles ut til en person eller en organisasjon som har gjort en spesiell innsats for å skape et godt studentmiljø.

– Gruppa har bare eksistert i to år, så å få denne støtten fra studentmiljøet i Trondheim, betyr mye. Vi har hatt både sosiale aktiviteter og faglige temamøter, og oppmøtet har vært stort på arrangementene våre. Det er viktig å understreke at hele Skeiv Ungdom Trøndelag står bak dette, og eg vil gjerne takke styret og medlemmene våre. Uten dem ville ikke dette vært mulig, sier prosjektleder for SkST, Mats H. Reiersen, til Blikk nett.

– Hva skal pengene brukes til?
– Det gjenstår å se, for det er opp til medlemmene og hva de er interessert i. Men jeg håper vi kan få til større arrangementer og at vi blir enda flere medlemmer. Vi har tidligere hatt debattkvelder om både religion og seksualitet og om blodgivning, og jeg håper prisen kan bidra til å gjøre tilbudet vårt enda bedre.

– Hvorfor trengs dette tilbudet?
– Vi vet at mange går alene, og det forsøker vi å endre på. Det er bare å komme til oss om du er usikker og litt skeiv. Vi har en fadderorganisasjon for skeive studenter og her kan alle komme og slå av en prat. Slik kan de bli tryggere på seg selv. Vi har klart å skape alkoholfrie møteplasser for homofile, lesbiske, trans og skeive, og det er det ikke så lett å finne ellers i samfunnet. Å vise at vi kan ha det artig uten alkohol, er veldig viktig.

«Skeive Studenter drives i frivillighetens ånd og har i løpet av en kort oppstartsfase fått mange studentmedlemmer lokalt i Trondheim. Organisasjonen treffer en gruppe studenter som i Studentenes Helse- og Trivselsundersøkelse (SHoT 2010) rapporterer om store psykiske utfordringer, noe juryen har ilagt mye vekt. Skeive Studenter Trondheim tildeles herved Velferdstingets Ærespris for 2013 og 50.000 kroner for deres tiltak som skaper av en møteplass for en studentgruppe som trenger å bli sett», heter det i juryens begrunnelse.