Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Etter press fra flere menneskerettighetsgrupper, har Den internasjonale olympiske komité (IOC) kommet med en uttalelse som taler for aksept av alle utøvere i kjølvannet av Russlands nylig vedtatte anti-homo lovgivning, skriver PinkNews.uk.com.

Uttalelsen kom i forbindelse med økt bekymring fra menneskerettighetsgrupper som mener at LHBT-mennesker ikke vil være trygge under OL i Sochi i Russland 2014.

«Den internasjonale olympiske komité er klare på at idretten er en menneskerett og bør være tilgjengelig for alle uavhengig av rase, kjønn eller seksuell legning», heter det i uttalelsen.

«Lekene skal være åpne for alle, og fri for diskriminering. Dette innebærer tilskuere, funksjonærer, media og selvfølgelig idrettsutøvere. Vi vil motsette oss på det sterkeste noe, eller noen, som vil eller prøver å undergrave dette prinsippet. «

Under den nye loven kan utlendinger bli arrestert og fengslet i opptil 15 dager, samt være gjenstand for bøter og deportasjon.

Forrige uke oppfordret visestatsminister, Nick Clegg, Russland om å beskytte rettighetene til LHBT-personer som deltar under vinter-OL i 2014.