Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Etter at Dan Savage, en amerikansk homoaktivist, la ut en artikkel på nettet om å boikotte russisk vodka, har mange amerikanske barer og utesteder fulgt hans oppfordring, skriver PinkNews.uk.com.

Oppfordringen til boikotten kommer etter Vladimir Putins nye anti-homolov.

I artikkelen skriver han: «Boikott eller ei, dette noe vi kan gjøre akkurat her, akkurat nå i Seattle, og andre amerikanske byer for å vise vår solidaritet med russiske homofile og deres allierte, og for å bidra til å trekke internasjonal oppmerksomhet mot forfølgelsen av homofile menn, lesbiske, bifile og transpersoner i Putins stadig mer fascistiske Russland: Dump russisk vodka».

Oppfordringen fra Savage er klar, men hvordan står det til her hjemme?

Vichy Ericsson, daglig leder og medeier av SO, forteller at de ikke har russisk vodka i sortimentet sitt, men at de ville fulgt Savages oppfordring.

– Det ville vært uaktuelt for oss å selge russisk vodka nå, sier Ericsson.

Daglig leder ved Fincken i Bergen, Steinar Aagesen, har funnet sin egen vri på boikotten.

– Vi så ingen grunn til å ta vekk vodkaen, men vi selger den ikke, forteller Aagesen.

I stedet velger han å sette fram vodkaflasken, med noen ord skrevet på en lapp rundt flasken.

«Vi boikotter russisk vodka, pga. Putins behandling av den russiske LHBT-befolkningen!»

Nikolai Alekseev, en kjent russisk homoaktivist, har i et intervju med Gaystarnews.com, sagt at han ikke har tro på en slik boikott, fordi han frykter at effekten av den fort vil dø ut. Selv om han ser på boikotten som en vennlig gest, mener han det ville vært mer effektivt om regjeringene rundt om i verden heller nektet russiske politikere innreisevisum.

«Bare det å nekte tre-fire russiske politikere innreisevisum, vil få andre politikere til å tenke seg om, og på den måten ikke ønske å følge Putins lovendring», sier han til Gaystarnews.com.