Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Kreft eller ei, Lene Wikander er en lykkelig arbeidsnarkoman.

Navn: Lene Wikander
Alder: 44
Gjør: Journalist, spaltist, forfatter og blogger på tarapi.no – Når lykkepillen ikke duger

Hva skal du gjøre i sommer?
Jeg er selvstendig næringsdrivende og frilanser så i sommer har jeg jobbet som en gal for å tjene inn penger så jeg kan ligge litt brakk under cellegift-behandlingen jeg skal i gang med nå. Ble operert for brystkreft i juni og mandag 29. juli, skalperer jeg håret for cellegiftkuren før jeg klemmer inn et kåseri på Ibsen og Hamsun dagene i Grimstad 9. August.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
De som kjenner meg best ville nok blitt mest overrasket hvis jeg tok ferie – noen gang! Kreft eller ei så er jeg nok en lykkelig arbeidsnarkoman.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
Om sommeren må jeg sitte på fortau, røyke filtersigaretter og bli servert iskald hvitvin eller øl. Gjerne på Grønland, men jeg ender alltid opp på fortauet til London Pub til slutt.

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?
Jeg kunne tenke meg å gjøre alle menn jeg finner attraktive bifile. Guttesex er bare sååå hawt!

Sommerdings du ikke kan leve uten?
Pepcid syrenøytraliserende tabeletter. Små, rosa vidunderpiller som må til for å redde de sene kveldstimer når så mye iskald hvitvin, reker og sure jordbær skal konsumeres.

Favoritt app på mobilen i sommer?
Jeg har altså en smartphone, men vet altså så lite om hvordan den virker at jeg knapt klarer å ta den når den ringer så apps har jeg altså ikke hatt nerver til å sette meg inn i.

Hit drar jeg aldri tilbake?
Jeg har vært på én klassisk chartertur i hele mitt liv. Komplett med samme meny på alle to hundre restauranter, hoppeslott til barna og skandinaver på hver solseng. Aldri mer!

Hit drar jeg gjerne igjen?
Etiopia – alltid Etiopia. Særlig Lalibela, oldtidsbyen i fjellene der de kristne etiopierne bygget det nye Jerusalem i år 1100, siden de tror at paktens ark har vært her siden det originale tempelet i Jerusalem brant. Etiopia er det originale annerledeslandet.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?
Grønland, Oslo og Grimstad Aust-Agder. Grønland fordi det er det eneste stedet vi har som er et snev kosmopolitisk der de kanskje ville følt seg litt hjemme og Grimstad fordi det er Sørlandets perle og vakrest i hele landet. Det mener jeg seff helt objektivt siden jeg er derfra.

Hva vil du ikke vise fram?
Vigelandsparken. Nok halvnazi dildo-kust nå!

Hvilken homo/lesbe ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?
Jeg skulle gjerne latt Bamseklubben planlegge en world wide bamse-turne for meg!

Hva leser du i sommer?
Etter en tur til Kreta med Tove Nilsen i juni har jeg pløyd meg gjennom hennes samlede verker. En av våre mest lavmælte, men aller beste forfattere!

Favorittsommerlåt?
Etter å ha vært bosatt på Jamaica i mange år er og forblir det reggea, men i sommer har jeg vært litt hekta på den hvite rastaen Albarosie som jeg egentlig ikke liker fordi låta hans Kingston Town, ikke bare er sommerlig, men også gir meg sånn «hjemlengsel», ikke minst pga. de deilig ghetto-fabuløse damene som gyrerer hoftene på skikkelig Jamaicansk vis i videoen.