Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I går gikk startskuddet for Stockholm Pride, som er Skandinavias største Pridefestival. I kveld markeres åpningen av Pride Park med stor galla, artister, humorinnslag og åpningstaler.

Det blir to timer med kantet med stjernestøv og girlandere og sikkert en dæsj glamourøs slagerfestival og en dose selvironi. I tillegg til alvor Åpningstalere er Alexander Bard og Birgitta Stenberg. Begge etablerte figurer i LHBTmiljøet med klare meninger og godt overblikk. I tillegg er det lovet overraskelser fra alle hold.

En av artistene Stockholm Pride er stolt av å presentere under åpningsgallaen er Rikard Wolff. Hans nye album er rett rundt hjørnet og der har han samlet en gjeng med kjente låtskrivere som Anna Ternheim, Andreas Mattson og Lisa Ekdahl. Han kaller det en personlig plate om livet som bøg i Stockholm på 2010-tallet.

Zacharias Blad kommer for å fremføre sin youtube-hit «Jag är gay» som er en hyllet førstesingel av debutalbumet som kommer i desember. «Jeg slutter meg til kampen om menneskeverd og spiller på Pride. Vi er som vi er, vi er gay» sier Blad til Stockholm Pride.org.

«Sean-Magnus älskar man» er en suksessforestilling som begynte i et kjellerlokale på Södermalm og endte opp på sverigeturné. Nå skal oppfølgeren vises på den svenske statskanalen, og godbitene av den forestilling blir også servert under åpningsgallaen.

Selvfølgelig kommer også årets Prideartist, Janet Leon og fremfører årets Pridelåt, «New Colours». Låta har slått an bredt og også ligget på svensktoppen i sommer.

Med i programmet finnes også «REA-gänget» med humorinnslag, House of Wallenberg fremfører en ny låt og i tillegg til åpningstalerne blir det også taler fra Peter Rimsby, ordfører i Stockholm Pride og festivalsjef Jörgen Eriksson. Showet avsluttes med obligatorisk allsang før hele kvelden avrundes med en lengre konsert med Amanda Jensen, en av Sveriges heteste artister. Og før Pride Park stenger for dagen, står DJ House of Wallenberg for skjønn «MumsMums»-disco i sommernatten.