Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Istedenfor å bomme på signalene eller skyte amors piler i turistblinde, skal Blikk i løpet av de nærmeste dagene gi deg en guide i reisesjekkingens noble kunst. Som en slags parlør i parringsdansens irrganger tilbyr vi lokal innsikt og passende stalltips til aktuelle reisemål du muligens kan komme til å befinne deg på. Gitt av mennesker som kjenner arenaen fra innsiden. I dag: på lebbejakt i Køben.

I Køben har man, hvis man generaliserer litt, i hovedsak to valg. Hipsterlesber eller Karlas gladdans.

Sofie Andersen er ektefødt dansk pike med tette bånd til Norge. Lily er en nyutsprunget norsk jurist som bosatte seg i København, og kastet seg ut i den lesbiske jungelen med en nybegynners åpne blikk. Sammen er de dynamitt, og de skal gi noen stalltips det er verdt å skrive seg bak øret.

Lesbeflørt

– Hvordan flørter danske lesber, eller lebber da, hvis man skal følge linguaen?

Sofie:
Danske lesbiske flørter enten ved å være veldig aggressive eller veldig passive/coole. De mer aggressive finnes på klassiske klubber som Vela. De coole, smarte flørtende finnes i «Kødbyen» – Block 66 for eksempel. Der kan flørt være, at man får et blikk, og så blir det kikket vekk, som om man var fullstendig likegyldig. Senere, etter litt alkohol blir man mer interessant og de smarte damene mindre coole.

Lily:
Jeg har aldri opplevd at noen er innpåslitne. Ikke så mye i alle fall. Eller, ikke uten at det har blitt gitt litt oppmerksomhet tilbake. Noen steder blir man bare titta litt på. Siviliserte former vil jeg si.

Vi forstår hinanden ikke

– Som nordkvinne, utenfra hvordan burde man flørte med danske lesber?

Lily:
Vel, det er litt vanskelig å snakke med dansker på byen fordi de snakker dansk og de fleste forstår virkelig ikke norsk. I hvert fall ikke med høy musikk. Best å holde seg til non-verbal kommunikasjon. Dansing og kyssing.

– Noen ting man burde si eller gjøre? Gode stalltips i krigen?

Lily:
Jeg fikk sjukt mange nummer den første tiden fordi jeg sa at jeg nettopp hadde flytta dit. En annen ting man må huske er at ting starter litt senere og varer litt lengre, så hvis man skal optimere sjansene sine så burde man øve litt på å klare å holde seg våken til det blir lyst igjen. De beste fiskene kan være man får etter klokka har bikka sju. Jeg sier ikke at det er så veldig sannsynlig da…men uansett. Og så det koster det jo en tier for en øl, så alle spanderer på alle. Lær deg å like Fisk-shots forresten. Det koster også ti kroner og det er frekt å ikke drikke det du får spandert.

Sofie:
Man bør holde lav profil og være cool i Kødbyen. Arbeide seg inn på hipsterlebberne. På Vela bør man ikke være for smart. Det er for alle og der er det bare å flørte på god gammeldags måte.

Kamelåså…?

– Er det noen ting man absolutt ikke bør si eller gjøre?

Lily:
Tror ikke du kommer så veldig langt med alt for tøff attitude. Husk at folk ikke skjønner hva du sier. Prøv heller å smile masse.

– Er det noe i flørt og sjekking blant damene i Køben som ville overrasket oss norske damer?

Lily:
Kanskje ikke i flørt og sjekking, men jeg synes lesber er en mye større del av bybildet enn i Oslo. Lesbefamilier blant annet. Særlig på Nørrebro.

Sofie:
Jeg tror danskene er mindre offensive. Men stadig interesserte. Vær tålmodig. De liker godt norske damer.

– Er danske damer tøffere i nebbet?

Lily:
Nei, det vil jeg ikke si. Heller motsatt. Etter min oppfatning, står ikke ironi og sarkasme like sterkt som i Norge.

Det er fint å le

– Hvordan er humoren rundt flørt og sjekking da?

Lily:
Jeg tror det fort kan bli lost in translation. Men, det gjør ikke noe. Bare å le. Le av alt. Det er fint å le.

Sofie:
Der er god humor blant noen. Men andre skal man passe på med at være for gøyal og sarkastisk omkring. Da kan de bare synes du er merkelig. Man skal ikke være for PÅ.

– Er det greit å være ute etter en ting? Er one night stands ok?

Sofie:
One night stands er ok. Især i de sene nattetimer.

Lily:
Jo, det virker ok. Samtidig synes jeg folk kanskje er litt mer seriøse. Jeg fikk mange ordentlig seriøse avslag i begynnelsen, selv om jeg bare hadde sagt hei. Rare greier. Kanskje det er mer ordna rammer?

Morgenmad

– Får man frokost etter en one night stand?

Sofie:
Nei.

Lily:
Jeg har aldri fått det, men tror det var mer omstendighetene. Det er mer vanlig å gå ut på brunsj. Men det er deilig da. Brunsj.

– Når man skal gjøre seg pen for lebbene i Kongens by, hvilken estetikk er det som gjelder?

Lily:
Du blir ikke bua ut om du bommer lissom, men det er noe med Køben assa. Folk kler seg flottere.

Sofie:
Hipsterlebben: Kanskje en hatt. Langt enkelt kjede. Oversized skjorte eller t-shirt. Sorte bukser. Masse av cool tilbakelent attidtude.
Velalebben: Bjørn Borg. Farvet t-shirts. Sæggebukse.

Mange utesteder

– Fortell om hvor man kan gå?

Lily:
Vela! Den mest klassiske. Her kjøper du strawberry daiquiri shots til dama du vil ha! De spiller passe dårlig musikk. Ikke noe område beregnet for dans, men du kan trøkke ut noen moves på stripa opp til baren. Drives av ei kjempekoselig dame. Synes generelt det var god stemning der. Ikke kremen lissom, men avslappa og ålreit.

Lesbisk kaffe og øl-bar. Var lissom hipster alibiet. På tøffere kanter, men heitere folk.. Men, de er dessverre lagt ned nå. Lesbisk kaffe arrangerte også den store kvinnefesten. Hvis de gjør det igjen burde du være der.

Kvinnehuset i Gothesgade. Bare lov for damer. Her var det sinnsykt koselig da jeg først kom. Folk var inkluderende og vennlige. Som at vi delte noe mer enn byen. Men, assa, ingen balsam for såre auer. Ganske mange gamle folk. Koselig, men du har ikke sååå lyst å score der. Danskene kaller det forresten å score eller å bli scoret. Ellers er det et klubbkonsert som heter Harem KBH. De har facebook-side. Meld deg inn der og gå på de festene. Litt som FYC her. Ofte gøy og fine folk.

Man burde lære seg et par steder man kan invitere videre til hvis man er ute og vil flørte mer. Hvis block 66 (block 66 er et lokale som har skeive fester.. noen for jentene og noen for gutta. Og noen for dem i mellom der et sted. Ofte moro å danse) stenger før du er i mål. Da vil jeg foreslå min personlige favoritt Nevermind. Bøssebar der det alltid koker på dansegulvet uansett om folk har starta neste dag utenfor. Bra sted for klining. Hvis du liker dypvannsfisk kan du gå på et klubbkonsept som heter homo and the sapiens. Jeg rota meg inn der en gang langt på natt og alene. Det var skummelt.

Sofie:
Vela. Sportslebber og klassiske lebber. De litt eldre kommer også hit. Stor variasjon. Men ikke så mange hipsterlebber. De går i Kødbyen til pop-up fester på Block 66.