Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Shockheaded Peter er en grotesk historie, herlig politisk ukorrekt, gjort på en lekende og befriende måte. Så den synes jeg virkelig folk må få med seg.

Morten Borgersen regisserer i disse dager den litterære kabareten «Skram vs Herbjørg Kråkevik – Jeg trenger å slå med vingene» på Oslo Nye Centralteatret.

Borgersen ble utdannet ved Statens Teaterhøgskole og debuterte som skuespiller i 1970. Han har spilt ved Rogaland Teater, Trøndelag Teater, Riksteateret, Den Nationale Scene, Oslo Nye Teater, Thalia og TV-teatret, og har hatt diverse roller i film og TV. Fra 2001 til 2008 var han teatersjef ved Den Nasjonale Scene i Bergen.

Borgersen debuterte som forfatter i 2012 med romanen «Jeg arvet en mørk skog».

– Hvilken kultur er du mest glad i?

– Film og litteratur. Jeg er altetende og liker både klassikere og nytt.

– Hva er homokultur for deg?

– Homokultur er kultur som unngår forenklinger og stereotypier, den som viser mennesket i all sitt mangfold og irrasjonalitet. Jeg blir begeistret for homokultur som tør et alvor og har høy kvalitet, men med glimt i øyet.

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Jeg er blodfan av koreograf og danser Pina Bausch. Helt fra jeg så henne for første gang i Amsterdam da jeg var 20 år til det kulminerte med filmen Pina i 2011.

– Hva er din verste kulturopplevelse?

– Da jeg på kort varsel overtok en rolle i Oskar Braatens «Bra mennesker» på Teater Ibsen i Telemark og Vestfold på midten av 80-tallet. Karakteren jeg spilte var som en pappfigur og oppsetningen var så banal og klisjéfylt at jeg ikke skjønner hvordan publikum holdt ut.