Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Som billedkunstner synes jeg det var stort å se Munch-utstillingen, så jeg vil ubetinget anbefale den, sier Bengt Sivesind.

 

Som en god nummer to nevner Sivesind Odd Klippenvågs roman «Et personlig anliggende».

– Jeg har stor glede av boken, som jeg holder på å lese nå. Den handler om en kunstmaler, livet og kjærligheten. Så er jo Klippenvåg homo selv, og har det også som tema i romanen.

Bengt Sivesind er en selvlært maler og tegner og debuterte på Høstutstillingen i 1976. Han hadde sin første separatutstilling i Gjøvik Kunstforening i 1977 og har deltatt på en rekke kollektive utstillinger: i Tegnerforbundet i Oslo, på Kunstnernes Hus og på mønstringer i England og Tyskland. Sivesind er innkjøpt av offentlige samlinger som Nasjonalgalleriet, Riksutstillinger, Norsk Kulturråd og Oslo kommunes kunstsamlinger.

Lørdag 28. september åpner Bengt Sivesind separatutstillingen med Blikks slagord «Ingen er som alle andre» med nye malerier, eldre tegninger og litografier i Galleri Dobloug i Oslo.

– Hvilken kultur er du mest glad i?

­– Foruten billedkunst, definitivt opera. Jeg har vært operafan siden barndommen.

– Hva er homokultur for deg?

– Livet mitt blir homokultur, siden bildene mine reflekterer meg og mitt liv som homo. Homokultur er også utelivskulturen som du finner på barer og utesteder.

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Da jeg var i tenårene, så jeg Victoria de los Ángeles på The Hollywood Bowl. Jeg stod ganske langt bak, men stemmen hennes fylte hele arenaen. Det var en intens opplevelse. Og så må jeg få nevne at min datter, som er utdannet i klassisk sang, får folk til å gråte ved middagsbordet når hun synger opera.

– Hva er din verste kulturopplevelse?

­– Den har jeg fortrengt. Jeg har selektiv hukommelse.