Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Jan Rune Holdhus (33) er kanskje mest kjent som standup komiker og tidligere medlem i Stay-ups, men han har jobbet med musikk i over 15 år. Nå er han aktuell som J.R Harlekin.

– Musikken har alltid vært en lidenskap, men så kom humoren fallende ned. Alt jeg har gjort av både standup og drag, har kuliminert i dette. Dette har alltid vært målet, sier Jan Rune Holdhus til Blikk Nett når vi møter han på kaia i Stavanger for å snakke om debutplata «Me Me Me» som han gir ut under artistnavnet J.R Harlekin.

– Da jeg begynte på dramalinja på videregående skole, hadde jeg dårlig selvtillitt etter å ha blitt mobba på ungdomsskolen. Det første vi lærte i teaterproduksjon, var om teaterformen commedia dell’arte, hvor Harlekin er sentral. Jeg forbinder Harlekin med det moderne teatret. Han er gjøgleren som snor seg unna enhver situasjon ved å gjøre en flikkflakk, fortelle en vits eller synge en sang. Han lander alltid på beina. Jeg har hatt det liggende i bakhodet at jeg er en Harlekin. Så denne stilen og dette konseptet passer meg. Når det kommer video og det blir konserter, skal det være et kostymeball, og jeg skal ikke skjule at jeg er skeiv. Jeg kjører hele løpet, og viser alt jeg er som menneske, sier Holdhus til Blikk Nett.

Dyrker fellesskapet
De første singlene fra «Me Me Me» var «Celebrity» og «Go Lot». «Go Lot» handler om å kjøre på for full guffe og gi alt når du har plattformen stødig under deg. I «Celebrity» beskriver Holdhus gleden over å synge.

Disse to, den litt filosofiske sangen og gladsangen, er ifølge Holdhus ytterpunktene på det første albumet hans «Me Me Me». Resten av låtene er et sted i mellom.
– Albumet refererer til den «Me Me Me» som er i oss alle. Om at hvor mange likes du har på Faceook, sier det noe om din status og verdi som menneske. Dette er ikke ment som en pekefinger, men vi må møte hverandre mer og sette pris på disse møtene. Visjonen er å glemme «Me Me Me» og dyrke mer av «oss».

– Hva vil du at publikum skal oppleve når de hører musikken?
– At de koser seg med den, og at de vil høre mer. At de kjenner seg litt igjen når de lytter til tekstene, og at de hører meg. Dette er en personlig plate, og jeg håper de hører en som elsker musikk og vil gi musikk til andre.

Med Stavanger i hjertet
Når Jan Rune Holdhus ikke opererer som J.R Harlekin bor han sammen med mannen sin i Stavanger.
– Men akkurat nå er han på oljeeventyr i Sør-Korea, så jeg er, ikke gressenke, men gresskar for tiden, sier han og ler. Med nylig albumslipp og konserter på vent passer det kanskje å være gresskar. Ambisjonene er i hvert fall å bringe musikken ut, også til publikum utenfor Stavanger.

– Jeg bodde en periode i Oslo, men valgte å flytte til Stavanger og slå meg ned her, sier han og blir ikke svarskyldig når Blikk Nett lurer på hva som er unikt med Stavanger.
– Her er det en skikkelig undergrunn. Det er et undergrunnsmiljø som kan være vanskelig å få øye på for folk utenifra. Men det er et utrolig kreativt og blomstrende miljø som går på tvers av både kjønn og legning. Det er befriende, sier han og slår ut med armene i sjølufta på kaia.

– Men det er virkelig mulig å gjøre det man vil i denne byen, enten man er skeiv eller streit. Men jeg vil jo også spille utenfor Stavanger, og det ser ut til at det kan bli konserter i Europa. Ifølge plateselskapet mitt har singlene solgt godt utenfor Norge. Og J. R. Harlekin er klar for å sette sitt merke på kartet, avslutter Jan Rune Holdhus aka J.R Harlekin.

Det blir releasekonsert for albumet «Me Me Me» lørdag 28. september på Victoria Hotel, Stavanger. «Me Me Me» er i salg på iTunes og finnes også på Spotify og Wimp.

Mer info: J.R Harlekin på Facebook