Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Drew Droege tok internett med storm med sin parodi på Chloë Sevigny. Nå er han aktuell med nettserien «Hollywood Acting Studio» hvor han spiller læreren fra helvete.

Blikk Nett møtte sjarmerende og hysterisk morsomme Drew Droege i Oslo da han var jurymedlem på årets Skeive Filmer. Blikk Nett fikk historien om YouTube-sensasjonen Chloë og nytt om Droeges splitter nye nettserie «Hollywood Acting Studio».

YouTube-fenomenet Chloë ble kjapt en suksess da Droege slapp henne løs på massene, men det startet allerede i 2002, uten særlig suksess.
– Den gang drev jeg med sketsjshows på scenen og en venn av meg sa at karakteren min var klin lik Chloë Sevigny, skuespilleren kjent fra blant annet filmen «Kids» og tv-seriene «Big Love» og «Hit & Miss». Men karakteren var langt fra en suksess. Jeg kræsjet mildt sagt, sier Drew Droege til Blikk Nett.

Det var først da kompisen Jim Hansen i 2010 sa at han ville lage en rekke videoer til YouTube at det skulle ta av på ordentlig. Drew Droege selv hadde ikke troen på suksess.
– Absolutt ikke. Men jeg stolte på Jim. Han har et øye for stil og har bra humor, så vi satte i gang. Da hadde jeg allerede forsøkt å selge karakteren til diverse tv-selskaper og fikk alltid svar om at ingen ville forstå humoren, sier Droege til Blikk Nett.

Likevel, duoen ga seg ikke og laget en rekke korte videosnutter som i dag har blitt genierklærte. Videoene viser Droege som stilikonet Chloë, mens hun snakker om trivielle temaer som ferie, filmer og andre absurde saker som grillfester. Akkurat passe surrealistisk til at YouTube-punlikummet straks trykket Chloë til sitt bryst.
– Det var totalt absurd og veldig morsomt. Det var også veldig rørende og rart at folk tok så av. Men etter hvert begynte jeg jo å lure på hva den virkelige Chloë Sevigny syntes om videoene mine, sier Droege lattermildt.

– Har du møtt Chloë Sevigny noen gang?
– Ja faktisk. Jeg var på en fest sammen med RuPaul, hvor de serverte en masse gratis vodka, og gjett hvem som også var der? Chloë Sevigny! Det var så mange andre gjester som kom og fortalte meg at hun var der og som oppfordret med til å gå bort til henne. Jeg tenkte bare: «Hva skal jeg si?» At jeg spiller henne? Æsj! Etter hvert snakket jeg med henne og fortalte henne at jeg elsker det hun gjør og takket henne for at hun er den hun er.

– Ble hun fornærmet eller takket hun deg?
– Hun ga meg en klem og så på meg mens hun gjorde akkurat det Chloë-ansiktet jeg pleier å gjøre i mine videoer. Så hun har sett dem, sier Droege og ler hysterisk.

Til tross for at tv-selskaper og filmstudioer takket nei til Droeges Chloë i begynnelsen har det etter YouTube-suksessen vist seg å være en døråpner.
– Absolutt! Chloë har gitt meg masse jobber. Faktisk så skal jeg direkte fra Oslo til Los Angeles for å opptre i et homobryllup som Chloë, så jeg klager ikke.

– Chloë skaffet deg vel også rollen du nå spiller i «Hollywood Acting Studio»?
– Ja, det stemmer.

Nettserien «Hollywood Acting Studio» viser er gjeng studenter som møter tidenes bitreste og mest bitchy skuespillerlærer, professor LaFrange, spilt av Drew Droege. Målet er å skape en ny generasjon skuespillere som kan spille i nye Hollywood-suksesser. Men veien ut av skoleklassen til professor LaFrange er lang.
– Herregud, jeg spiller altså en professor som er helt ute å kjøre. Han er en skikkelig dårlig lærer, og er utrolig bitter over at karrieren ikke gikk helt som han hadde planlagt. Det går selvsagt utover elevene.

Nettserien ligger gratis ute på YouTube og det slippes nye episoder i ny og ne. Droege har stor tro på YouTube som en plattform for større prosjekter.
– Bare se på suksessen jeg fikk med Cloë. Jeg tenker at serier som «Hollywood Acting Studio» kan bli et springbrett for større jobber og en fin pilot som kan få studioer til å bli interessert i det vi driver med.

Droege tror også at skeive skuespillere og skeive produksjoner kan tjene mye på å legge ut serier og filmer på nett.
– Det er nesten bedre enn å gå på auditions. Her får de et ferdig produkt og ser hva vi er gode for. Jeg tror dette er fremtiden, sier Drew Droege til Blikk Nett.

Se mer av Drew Droeges arbeider her på Blikk Nett. Først en episode av Chloë og så en episode av «Hollywood Acting Studio».