Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Bergen internasjonale filmfestival, BIFF, viser omkring 150 filmer fra hele verden. fra 23 til 30. oktober. Gay and Lesbian Propaganda Night er en viktig del av programmet.

Av lesbiske filmer er det verdt å nevne «Blå er den varmeste fargen» (Abdellatif Kechiche, Frankrike, 2013), som vant den gjeve Gullpalmen på årets filmfestival i Cannes.

BIFF viser også «Concussion» (Stacie Passon, USA, 2013) om Abbey som ikke orker livet sitt mer, med alt det innebærer av husarbeid, barn og kone. Hun trenger noe mer. Hun trenger å være Eleanore. Filmen fikk god respons på årets Berlin International Festival.

«Zwei Mütter» (Anne Zohra Berrached, Tyskland, 2013) handler om et lesbisk par som ønsker seg barn, men ingen tredjeperson. Likevel roter de seg bort i donoren som har sørget for sperm nok til 20 barn i løpet av tre år. Det byr selvsagt på komplikasjoner.

Homsefilm er også på programmet. I «Bridegroom» (Linda Bloodworth-Thomason, USA, 2012) planlegger Shane Bitney Crone å gifte seg med partneren Tom Bridegroom. Men lykken blir kortvarig. Tom dør i en ulykke og familien nekter Shane å komme i begravelsen.

«Floating Skyscrapers» (Tomasz Wasilewski, Polen, 2013) handler om en ung mann som oppdager at han har homoseksuelle følelser, men kjæresten hans gjør alt hun kan for å holde forholdet deres i gang.

Av skeive dokumentarer viser BIFF «Valentine Road» (Marta Cunningham, USA, 2012), som både informerer og sjokkerer. 12. februar 2008 skyter 15-årige Brandon McInerney klassekameraten Larry King i bakhodet midt under en skoletime i Oxnard i California. Hele nasjonen rystes av det brutale drapet. Var det hatkriminalitet utført av en gryende nynazist? Eller lå det noe annet bak? Dokumentaren utforsker årsakene og avdekker både offeret og gjerningsmannens vonde fortid.

Dokumentaren «Homo@lv» (Kaspars Goba, Latvia, 2010) handler om Rigas første homoparade i juli 2005 der 300 kunne gå, takket være like mange politibetjenter som beskyttet dem mot tusenvis av motdemonstranter.[re]

Mer info:  biff.no