Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Stolt er et kunnskapsseminar som arrangeres for niende året på rad i regi av Skeiv Ungdom Trøndelag.

Årets Stolt-seminar arrangeres helgen 18.-20. oktober og tema er seksualitet og helse i skolen.

Stolt er et kunnskapsseminar som holdes hver høst i Trondheim. Stolt startet som et samarbeidsseminar mellom Skeiv Ungdom Trondheim og LLH Trøndelag, siden da har Stolt blitt en tradisjon, og drives i hovedsak av Skeiv Ungdom Trøndelag. På seminaret kan man lære mer om skeiv tematikk sammen med andre skeiv ungdommer fra hele landet. Stolt drives årlig av en egen komité nedsatt av Skeiv Ungdom Trøndelag, som samarbeider med Skeiv Ungdoms skoleutvalg og prosjektet Restart.

Seminaret har fokus på informasjonsfaglighet, samtidig som det er veldig sosialt. Stolt er Skeiv Ungdoms største arrangement etter sommerleiren Jafnadhr.

Årets seminar innledes fredag 18. oktober med et panelforum hvor seksualitet og helse i skolen er tema. Lørdag 19. oktober kjøres det to løp delvis parallelt.
– Det ene er et opplegg for de som ønsker å lære mer om hva Skeiv Ungdom gjør i sitt skolearbeide, og for de som selv ønsker å være informanter og samtaleledere for Skeiv Ungdom i skolen. Det andre løpet vil inneholde foredrag med temaer som trans og BDSM, samt et foredrag om seksualitet og helse fra en helsesøster i skolen sitt synspunkt. Kvelden er satt av til å bli kjent med nye og treffe gamle kjente, sier Stolt-leder Kathrine Bache Nilsberg.

Målet for Stolt er å skape en arene for kunnskap og kunnskapsformidling. Skeiv Ungdom ønsker å utdanne nye informanter og samtaleledere som kan dra ut i skolen på vegne av organisasjone.
– Vi skal også videreføre kunnskap til deltakere på en slik måte at de selv kan formidle den videre, både i skolen og i sine egne nettverk, sier Bache Nilsberg til Blikk Nett.

Stolt er, i likhet med Jafnadhr, et nasjonalt arrangement. Det betyr at man er velkommen til å bli med uansett hvor man bor i landet.
– Og vi håper alltid å se både nye og kjente ansikter hvert år, sier Bache Nilseberg.

Mer info og påmelding: skeivungdom.no/prosjekter/stolt