Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Jeg anbefaler danseforestillingen «Hanged puff» av og med Toyboys på Dansens Hus, sier Kaja Glenne Lund.

Kaja Glenne Lund jobber som lysdesigner og lysmester, men har også en sentral plass i Oslo Queer og den skeive, alternative klubben Maksitaksi i St. Olavs gate 23 hvor støyduoen Trigal og Fredrik Falk står på scenen fredag 15. november.

– I tillegg vil jeg anbefale dj-gruppa Too Many Girls på Blå fredag 15. november og Attac-konferansen «Nøkler til krisa i Europa» som går av stabelen 15. og 16. november i Teatersalen BUL i Rosenkrantzgate 8. Lørdag 16. november er det klart for Iconoclastics støttefest for Skeive filmer på Maksitaksi hvor du kan danse deg svett og samtidig støtte en viktig filmfestival. Søndag 17. november kan du avslutte helga på Dansens hus med Toyboys-forestilling og debatt om skeiv kunst kl 17. Panelet, som består av Ulf Nilseng, koreograf og danser, Tonje Gjevjon, scenekunstner, Malin Hellkvist Sellén, koreograf og forfatter Ylva Wærenskjold, stiller spørsmålet, Hva er skeiv kunst?

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
– Jeg er liker å gå på forestillinger, spesielt danseforestillinger og performances som har et fysisk og visuelt utrykk. Jeg jobber mye med teater, så det skal mye til at tekstbaserte forestillinger fenger meg. Men hvis det er en forestilling med en bra tekst, i kombinasjon med sterke visuelle og fysiske utrykk kan det være en veldig fin opplevelse.

– Hva er homokultur for deg?
– Med begrepet homokultur er jeg veldig fordomsfull og forbinder det med dårlig musikk, som Grand Prix og svensktopper. Kanskje jeg har vært for mye ute på de få, men veldig kommersielle homostedene vi har å tilby i Oslo? Men hvis jeg vil danse, så har vi noen alternativer heldigvis, som Iconoclastic, FYC, Queerdo, Lipstick og Indieseksuell. Av skeiv kultur er Skeive Filmer høydepunktet mitt hvert år. Det er en festival jeg anbefaler for alle som liker film.

– Hva er din beste kulturopplevelse?
– Forestillinga Styrtet Engel på Nationalteateret må regnes som en av mine beste kulturopplevelser i det siste. En veldig forfriskende og uventa forestilling som jeg ikke har sett noe lignende til de siste 10 årene. Stykket er satt opp av regissør Kjersti Horn, og har i tillegg bra scenografi, lyd og lysdesign.

– Hva er din verste kulturopplevelse?
– For en del år siden gikk jeg på en amatørforestilling med et skeivt tema i et lite pubteater i London. Den var så dårlig at jeg gikk i pausen. Noe sånt har jeg aldri gjort før, og håper jeg slipper å gjøre det igjen.