Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Det blir garantert en god jul og et fagott nyttår når tonene fra Oslo fagottkors juleplate strømmer ut av høytalerne. Torsdag 21. november blir det slippefest i Oslo.

Oslo fagottkor har siden oppstarten for snart ti år siden, blitt viden kjent for sin humoristiske tilnærming til alle stilarter. Repertoaret har variert fra Alf Prøysen til Britney Spears, Barbra Streisand og Edvard Grieg. Under Skeive dager har de underholdt fullsatte saler med forestillingene «Circus Fagott», «Mad Men» og «That’s Entergayment». I fjor blottla de sine kjærlighetsliv i «Fagott in love», men det er først nå koret gir ut sitt første album, og det i god tid før jul.

Fagottenes juleplate blir som seg hør og bør feiret med slippekonsert. Torsdag 21. november kl 19 på Kulturhuset, Youngstorget 3 i Oslo blir det minikonsert, juleverksted og eventyret om fagottenes debutplate skal fortelles mens publikum koser seg i fagott førjulssamvær.
– Det blir selvsagt også mulig å kjøpe juleplata vår, og vi har egen avdeling hvor man kan pakke inn alle platene man har kjøpt til familie og venner. I god fagottånd blir det overdådig innpakking, sier Steinar Svendsen, styreleder og produsent i Oslo fagottkor, til Blikk Nett.

– Tittelen på plata er den samme som julekonsertene, «God jul og fagott nytt år», sier Svendsen og forteller at juleplata er resultatet av et folkekrav.
– Det stemmer, og nå klarte vi ikke å stå i mot kravet lenger. Gruppepress kan være bra til tider, sier Svendsen til Blikk Nett.

Stolte fagotter
«God jul og fagott nytt år» gis ut av selskapet Grappa og blir solgt i platebutikker og digitalt på nett.
– Vi er veldig stolte over å ha fått en platekontrakt og Grappa har lenge vært interessert i å gi ut en plate med Oslo fagottkor. Så nå kan vi kjøpes både fysisk og psykisk, sier Svendsen.

– Vi kommer også til å selge plata på julekonsertene og forventer at de går unna som varmt hvetebrød. Selve cd-plata vil være en opplevelse i seg selv. Heftet som følger med vil være en bildekavalkade med bilder fra hele karrieren vår. I tillegg inneholder heftet et skikkelig homoeventyr, frister Svendsen og forteller at låtutvalget er en potpurri av fagottklassikere.

– Det er alt fra humoristiske arrangementer til mer rocka låter. I og med at det er en juleplate så er jo selvsagt «Glade jul» med. Vi har også med klassikeren «Jula är här» og selvsagt «Jorden rundt om en enebærbusk.»

Juleplata er spilt inn i Kampen kirke, og i tillegg til fagottene selv har de fått musikalsk bistand fra et orkester på 22 musikere.

Neste år fyller Oslo fagottkor tiårsjubileum. Det skal fagottene feire blant annet med en turné sammen med sin høye beskytter Ingrid Bjørnov.
– Da tar vi turen til Australia og Syndney Mardi Gras hvor vi blant annet skal ha konsert i operahuset i Sydney, forteller Steinar Svendsen til Blikk.

Men før vi vinker god tur til fagottene er det som vanlig julekonserter i Lilleborg kirke, Oskar Braatens gt. 35 i Oslo. «God jul og fagott nytt år» fremføres 11. til 14. desember.

Mer info om spilletider og billetter finner du her: oslofagottkor.no