Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Etter nyttår skal russiske myndigheter diskutere et lovforslag som hvis det blir vedtatt vil føre til at barn fjernes fra familier der en eller begge foreldrene er homofile. LLH og Skeiv Ungdom starter nå en julekortaksjon for å stoppe loven.

Lovforslaget er det siste i en lang rekke lover som angriper menneskerettighetene til Russlands homofile. Lørdag 7. desember arrangerer derfor LLH og Skeiv Ungdom en juleverkstedkampanje mot lovforslaget på Olaf Ryes plass i Oslo. Aksjonen er støttet av Amnesty International Norge og Helsingforskomiteen.

Fra klokken 11 lørdag 7. desember inviteres foreldre og barn til å tegne og sende postkort til president Putin med et juleønske som sier at alle barn skal få feire jul sammen med dem de er glade i.
– Vi setter opp telt på Olaf Ryes plass, tenner bål og lager i stand julekortverksted, sier Ingvild Endestad, rådgiver i LLH.

Angrep på barns rettigheter
LLH mener lovforslaget er et angrep på barns rett til beskyttelse og rett til en familie.
– For russiske foreldre og barn er forslaget i seg selv et enormt stressmoment, og det vil være
katastrofalt dersom loven blir innført, sier Bård Nylund, leder i LLH.

I Russland innskrenkes menneskerettighetene i stadig økende takt. Journalister blir truet og i verste fall drept, etniske minoriteter og homofile blir forfulgt og forhindret fra å snakke fritt, og nye lover gjør det nesten umulig for menneskerettighetsorganisasjoner å holde øye med regjeringen.

Julekortaksjonen arrangeres i solidaritet med det russiske sivilsamfunnet og LLH og Skeiv Ungdom, i samarbeid med Amnesty International og Helsingforskomiteen, vil på denne måten legge press på russiske myndigheter.
– Vi inviterer familier i alle varianter, både voksne og barn, til å tegne og sende julekort til Putin. Alle kortene vil bli overlevert den russiske ambassaden, sier Endestad til Blikk Nett.

LLH og Skeiv Ungdoms telt på Olaf Ryes plass er åpent fra kl 11 til 15, lørdag 7. desember.

Mer informasjon om aksjonen finner du her:  LLH