Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Godt nytt år! Blikk Nett starter 2014 med å se tilbake på homonyhetsåret som gikk. Les vår oppsummering av 2013, fra levekårsundersøkelser, Putins Russland og homominister Solveig Horne.

JANUAR

Alskens folk
24. januar ble rapporten Alskens folk – Levekår, livssituasjon og livskvalitet for personer med kjønnsidentitetstematikk lansert.
Les:Alskens folk

FEBRUAR
Guillaume-Bonnet-130213RE
Homorevolusjon på nett
Kan verden endres ved å trykke «Liker» på Facebook eller ved å signere et opprop på All Out? – Vi skal vinne kampen, sier Guillaume Bonnet i All Out.
Les:Homorevolusjon på nett

Debatt om Skeive dager
LLH Oslo og Akershus avviser et forslag om å løsrive Skeive dager fra organisasjonen.
Les:Debatt om Skeive dager

MARS
HundsundUngdomsskole 080313RE
Skal forebygge vold
Regjeringen har lagt fram stortingsmeldingen «Forebygging og bekjempelse av vold i nære relasjoner – Det handler om å leve». I stortingsmeldingen trekkes også lhbt-gruppen frem.
Les:Skal forebygge vold

Bråk om skeiv dag
På Hundsund ungdomsskole på Fornebu har de alltid markert kvinnedagen, og i år tok skolen en skeiv vri, med foredrag, film, show og fargerik regnbueparade i skolegården. Da ble det bråk.
Les:Bråk om skeiv dag

APRIL
Demo Gardermoen nyhet
Sendt ut av landet
Fortvilelse, sinne og gråt preget avgangshallen på Gardermoen i ettermiddag. LLH, Skeiv Verden, Skeiv Ungdom og andre aktivister var samlet for å demonstrere mot utsendelsen av Obaidullah Safi.
Les:Sendt ut av landet

– Nå skal jeg leve
Etter 18 år som prest velger Hilde Raastad å be om å bli løst fra ordinasjonen. Bakgrunnen er at Raastad mener kirken er homofob. – Det å være prest i Den norske kirke, slik den er i dag, er en mental påkjenning, sier Hilde Raastad til Blikk Nett.
Les:–Nå skal jeg leve

MAI
Espen-Barth-Eide150813RE
Eide kritiserer russisk homolov
– Jeg er bekymret over at Statsdumaen i Russland nylig vedtok en lov som forbyr «propaganda om utradisjonelle seksuelle relasjoner overfor mindreårige». Dette er nok et eksempel på at respekten for minoriteter i Øst-Europa svekkes, sier utenriksminister Espen Barth Eide.
Les:Eide kritiserer russisk homolov

Årets mann
André Oktay Dahl ble kåret til Årets mann på Høyres landsmøte. Leder for høyrekvinnene, Julie Margrethe Brodtkorb, sa under utdeling på Høyres landsmøte at André Oktay Dahl har gjort en ekstra innsats for likestillingen.
Les:Årets mann

JUNI
Nylund Stoltenberg
Kronprinsesse Mette-Marit kom
Utstillingen «I See Rainbows» åpnet i dag på kunstplass 5 på Grünerløkka i Oslo. Utstillingen, som kan skilte med arbeider av 27 kunstnere fra sju land, ble besøkt av kronprinsesse Mette-Marit.
Les:Kronprinsesse Mette-Marit kom

Hør statsminister Stoltenbergs tale
Statsminister Jens Stoltenberg inviterte i dag til mottakelse i forbindelse med Skeive dager 2013, som nå arrangeres i Oslo.
Les:Hør statsminister Stoltenbergs tale

JULI
Raastad kone
– Endelig USA!
Onsdag bestemte amerikansk høyesterett med at homofile må ha de samme økonomiske rettighetene som heterofile. Det er gode nyheter for ekteparet Julie Hass og Hilde Raastad.
Les:– Endelig USA!

Brann mot homohets
– Det er viktig at vi som klubb er åpen og inkluderende for alle, sier Rune Soltvedt, leder for utviklingsavdelingen i Brann.
Les:Brann mot homohets

AUGUST
De-usynlige-kjonn
Banebrytende fagbok om trans
Stadig flere forteller at de ikke passer inn i den tradisjonelle tokjønnsmodellen. Flere velger også å stå frem og være synlige. Ifølge Marion Arntzen ved Stensveen ressurssenter fører åpenheten til at vi tvinges til å se og forstå – forstå at ikke alle mennesker kan defineres som enten kvinne eller mann.
Les:Banebrytende fagbok om trans

SEPTEMBER
st petersburg rainbow web
Ordfører Stang besøker St. Petersburg
I august fremmet Oslos varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) et forslag om at hun og ordfører Fabian Stang drar til St. Petersburg for å stå opp for retten til å elske en av samme kjønn.
Les:Ordfører Stang besøker St. Petersburg

Norsk homomiljø betaler russiske bøter
I den senere tid har flere menneskerettighetsorganisasjoner i Russland, samt deres ledere, blitt idømt bøter for sin virksomhet. Blant de som har fått en slik bot er lederen for den skeive filmfestivalen Side by Side, Gulya Sultanova.
Les:Norsk homomiljø betaler russiske bøter

OKTOBER
Solveig-Horne 181013RE
Ny rolle, ny politikk
Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) tar i mot Blikk Nett på kontoret i Regjeringskvartalet. Regnbueflagget fra LLH står på kontorpulten og nye bilder er hengt på veggen, og nå tar Horne i mot pressen i en ny rolle.
Les:Ny rolle, ny politikk

– Ikke dropp kondom
Det svenske smittskyddsinstitutet bedømmer at faren for å overføre virus fra en pasient som lever med hiv og som får stabil behandling er lav ved seksuell kontakt, og at risikoen er minimal så lenge kondom brukes ved analt og vaginalt samleie. Men det er ingen grunn til å slappe av mener Helseutvalget.
Les:– Ikke dropp kondom

NOVEMBER
Stang Øvergaard 151113RE
OXLO-prisen til Skeiv Verden
– Denne prisen er viktig for nettverket vårt og det er en skikkelig vitamininnsprøytning, sier Susanne Demou Øvergaard i Skeiv Verden til Blikk Nett.
Les:OXLO-prisen til Skeiv Verden

– Viktige funn
Likestillingsminister, Solveig Horne, er bekymret over fordommene mot homofile, som kommer fram i den nye levekårsundersøkelsen som ble lagt fram i dag.
Les:– Viktige funn

DESEMBER
Valentina Matvienko Olemic Thommessen 051213RE
Valentina Matvienko i Norge
Lederen av Det russiske føderasjonsrådet, Valentina Matvienko, var i dag på offisielt besøk i Norge. Under besøket tok stortingspresident Olemic Thommessen opp Russlands antipropagandalov med Matvienko.
Les:Valentina Matvienko i Norge

To ekstra millioner til hivtesting
Helseminister Bent Høie (H) har bevilget to ekstra millioner til lavterskeltilbud som innebærer hivtesting av menn som har sex med menn (msm) for å stoppe den urovekkende økningen av nysmitte.
Les:To ekstra millioner til hivtesting