Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Jeg anbefaler på det varmeste Billy Elliott, en fantastisk forestilling. I 2005 så vi musikalen i London West End, og siden den gang har jeg ventet på at noen vil sette den opp i Oslo også, sier Sverre M. Halvorsen, sekretær i Den Norske Bamseklubben.

– Forestillingen settes opp på Folketeateret i august 2014. Historien er den samme som filmen, men på teater har det blitt musikal med nydelig musikk av Elton John og mange magiske øyeblikk. Jeg vil framheve den scenen hvor unge Billy møter voksne Billy i samdans. Det er rørende så det holder. Gruvearbeiderne har også en fantastisk dans som med en gang vil minne litt om Bamseklubbens Bamsetramp for 10 år siden. Så derfor blir denne forestillingen høydepunktet for BamseBraKultur høsten 2014. Nærmere 30 bamser vil da se denne forestillingen sammen, sier Sverre M. Halvorsen.

Den Norske Bamseklubben – for homofile menn som liker å omgås andre på en jovial, kameratslig og usnobbete måte – har for lengst vunnet hjertene til det skeive miljøet. Klubben ble stiftet i 2000 i forbindelse med Skeive dager i Oslo og er del av en internasjonal bamsebevegelse. De norske bamsene er blitt kjent for sine sprudlende påfunn under Skeive dager, både på fester og ikke minst i paraden. Bamseklubben hygget seg i høst på Oktobearfest og på juletrefest rett over nyttår. Lørdag 25. januar inviterer de kosete og hårete homsene til skotsk aften.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
– Kulturopplevelser med mye musikk. Musikaler, opera eller konserter. Nå sist Elton John i Oslo Spektrum – høy gåsehudfaktor der.

– Hva er homokultur for deg?
– Paraden under Skeive dager. Her får vi virkelig vist fram mangfoldet blant oss i Oslos hovedgate. Med Europride i Oslo til sommeren regner jeg med at vi får tidenes beste parade.

– Hva er din beste kulturopplevelse?
– La Boheme i Sydney Opera house. En fantastisk flott forestilling i et av verdens mest kjente operahus.

– Hva er din verste kulturopplevelse?
– Teaterforestillingen Billy med Tommy Steine. Tror det er noen av det verste jeg har sett på en norsk scene.