Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) viser spillefilmene «Bwakaw» og «Vic + Flo saw a bear» og har også flere skeive perler på kortfilmprogrammet.

Filippinske «Bwakaw» av den prisbelønte regissøren Jun Robles Lana, handler om pensjonisten Rene (Eddie Garcias) som fortsatt drar til postkontoret der han var ansatt, for å vaske gulv. Rene kom ut av skapet da han var 70 år. Han er langt fra noen gledesspreder: Han har kort lunte, er gretten som få, og anstrenger seg ikke det minste for å styre sine humørsvingninger. Dessuten bor han aleine, og holder seg for seg selv – med løshunden Bwakaw som lojal følgesvenn. Ved en tilfeldighet blir Rene kjent med taxisjåføren Sol, og etter hvert blomstrer vennskapet mellom de to. Rene blir gradvis mer positivt innstilt til livet og menneskene rundt seg – men det har sin pris.

«Vic + Flo saw a bear» av Denis Côté, er en dristig, drivende og usedvanlig spillefilm fra Quebec i Canada. Den følger Victoria og Florence, to middelaldrende lesber, begge tidligere kriminelle, som har flyttet til et lite, shabby hus på landet. Der prøver de å leve et stille og lovlydig liv, men blir stadig forstyrret. Og ikke alle gjester har like gode hensikter. Med sin salige blanding av skeiv romantikk, svart humor, utspekulert vold og smart samfunnskommentar, kan Vic + Flo minne litt om Coen-brødrenes filmer. Vic + Flo vant Alfred Bauer-prisen under Berlinal internasjonale filmfestival i 2012.

Blant kortfilmene på landets største filmfestival finner du «Amasone», «Space Oddity» og «Ta av mig».

Tromsø internasjonale filmfestival, 13.-19. januar.

Mer info: tiff.no