Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Dokumentaren «The Battle of the Sexes» om tennislegenden Billie Jean King er ute på dvd.

Lesbiske King har en lang merittliste. Foruten å være president Obamas utsending til Sotsji OL, hvor hun i anledning avslutningsseremonien møtte russiske lhbt-aktivister, har hun vunnet en mange seiere på tennisbanen.

Hun vant i alt 39 Grand Slam-mesterskap i perioden 1961–80, derav 12 i single, 16 i double og 11 i mixed double. Hun vant single seks ganger i Wimbledon, fire ganger i US Open og én gang i det australske og franske mesterskapet. Har sammen med Martina Navratilova rekorden med i alt 20 seirer i Wimbledon (1961–79); 1967 og 1973 vant hun både single, double og mixed double. King spilte fra slutten av 1960-årene en ledende rolle i arbeidet med å øke statusen for kvinnetennis.

King ledet kampen for likebehandling av kvinner og menn innen tennis, og ble et feministisk ikon da hun 20. september 1973 tok imot utfordringen fra sportens selverklærte mannssjåvinist Bobby Riggs.

Hun slo han så det suste i en direkteoverført kamp som holdt minst halve USA klistret til tv-skjermene. Kampen ble senere omtalt som The Battle of the Sexes.

I 2013 kom dokumentaren «The Battle of the Sexes» som handler om den legendariske kampen.

Filmen er nå ute på dvd. Se trailer her på Blikk Nett.