Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

En lege i Texas anbefaler pasienter å kaste alle CD-plater de har med artister som er populære i homomiljøet.

Har du lyst å være streit, ja da skal du høre på kristen musikk. Det er det revolusjonerende rådet, og resepten, en lege i Texas gir sine pasienter.

John Smid er pensjonert, men egner likevel tiden sin til å redde pasienter som frykter homoseksualitet. Hvor mange kan det være snakk om mon tro? Mange nok til at den pensjonerte Texaslegen er intervjuet i Channel 4-dokumentaren «Cure Me I’m Gay» – og vi spør igjen: er det snakk om mange mon tro?

I programmet møter vi den britiske superstjernelegen Christian Jessen, som også er åpen homo, den pensjonerte John Smid. Smid kaster Jessens CD med musikk av Adele og utbryter; «Adele er veldig populær i homomiljøet. Hør på kristen musikk!» At Jessen selv er homo ser ut til å gå den godeste Smid hus forbi …

Channel 4-programmet «Cure Me I’m Gay» holder seg ikke kun i Texas. Etter å ha møtt den CD-knusende legen John Smid går veien videre til Dallas hvor Christian Jessen, fortsatt homo, møter en legekollega somhevder han kan kurere homoseksualitet ved bruk av fargeleggingsbøker.

Siden går ferden hjem til Storbritannia hvor Jessen, fortsatt homo, møter en pastor som tilbyr eksorsisme slik at homoseksuelle blir fri for homodemoner … Nei, det er ikke Blikk Nett som finner på dette.

«Cure Me I’m Gay» er en episode i Channel 4-serien «Undercover Doctor» og sendes på tv tirsdag 18. mars.