Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Bananarama, Rick Astley, Kim Wilde, Samantha Fox og Nik Kershaw til Fornebu Arena. Vinn billetter.

Lørdag 26. april skrus tidsmaskinen tilbake til det mest legendariske tiåret av alle når Telenor Arena inviterer til en nostalgitripp uten sidestykke i Norsk historie. Dette er tiåret da VHS spilleren, Indiana Jones, Ball Genseren og Dallas alle knivet om oppmerksomheten. Opplev noen av de største artistene fra 80 tallet i løpet av en magisk kveld på Telenor Arena.

Blant artistene finner vi navn som Bananarama. Gruppen ble stiftet av Siobhan Fahey, Keren Woodward og Sarah Dallin i 1981. Gjennombruddet kom i 1983 med en cover av The Velvelettes «Really Sayin’ Something». Bananarama har hatt en mengde listetravere gjennom 80-tallet, som «Cruel Summer», «Robert De Niro’s Waiting», «I Heard A Rumour», megahiten «Venus» og mange flere.

De inngikk underveis et samarbeide med superprodusentene Stock, Aitken, Waterman som også produserte for Rick Astley, Kylie Minogue, Mel & Kim og mange andre. I 1987 forlot Siobhan Fahey gruppen for å startet Shakespeares Sister og ble erstattet av Jacquie O’Sullivan som var med frem til 1992.

Etter dette har Bananarama fungert som en duo og gjort det bra på hitlistene i Europa og USA med albumet «Drama» fra 2005 som inneholdt hitlåtene «Move In My Direction» og «Look On The Floor». I 2009 slapp de sitt så langt siste album, «Viva».

Kim Wilde ble en av de aller første divaene som virkelig slo igjennom på 80-tallet med enorme hitlåter som «Kids In America», «Cambodia», «You Came» og ikke minst «You Keep Me Hanging On». I 1988 var hun på en fem måneders Europaturne med Michael Jackson og opptrådte for til sammen to millioner mennesker.

De siste årene har Kim turnert mye i Tyskland der hun fremdeles nyter samme massive suksess som i UK, noe som også resulterte i et samarbeide med Nena, kjent for «99 Luftballoons», i 2004 og hiten «Anywhere, Anyplace, Anytime»-
I 2012 slapp Kim sitt første nye album på 15 år, «Come Out & Play». I tillegg er hun også kjent som programleder og gartner for en rekke hageprogrammer i Storbritannia.

Samantha Fox debuterte toppløs i avisa The Sun 16 år gammel i 1983, ble meget populær og vant The Suns «Page Three Girl of the Year Award» i 1984, 1985 og 1986. Hun ga ut debutalbumet «Touch Me» i 1986, 20 år gammel. Albumet og singelen med samme navn var en stor suksess i en rekke land, blant annet Norge. Samantha Fox gav i 2003 ut en selvbiografi der hun avslørte at hun er lesbisk. Hun har inngått partnerskap med Myra Stratton, som også er hennes manager.

Ellers blir det også gjensyn med artister som Rick Astley, Limahl, ene halvdelen av Moderen Talking og Dee Snider fra Twisted Sisters. Av norske artister stiller vokalistene i band som Return, The Kids og Pele Parafin opp. Det samme gjør Lars Kilevold, Anita Hegerland og Ole I’Dole.

Showet ledes av Pat Sharp sammen med Per Sundnes.

Vinn billetter:
Spørsmål: Hvem har originalen til Kim Wildes «You Keep Me Hangin’ On»?
Svaret mailes til: konkurranse@blikk.no
NB! Husk å legge ved telefonnummer.
Svarfrist: tirsdag 22. april.

Mer info:  welovethe80s.no