Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

«The Golden Girls» dukket opp på amerikanske tv-skjermer i 1985 og har opp gjennom årene opparbeidet seg en stor homsefanskare.

Det er en trofast fanskare som har heiet på serien, også lenge etter at siste episode ble sendt 9. mai 1992.
Da siste episode av HBOs skeive serie «Looking» rullet over skjermen var det kjenningsmelodien til «The Golden Girls» som ble spilt. Homser, noen av oss i alle fall, simpelthen elsker «The Golden Girls».

«The Golden Girls» nådde norske tv-seere i 1989, men da med tittelen «Pantertanter», og norske homser ble fort kjent med serien som ble skapt av Brandon Tartikoff og Susan Harris.

Det var etter at Tartikoff hadde besøkt sin gamle tante og så hvordan hun og naboen, som også var hennes beste venn, kranglet og hakket på hverandre. De to forble venner tross kranglingen. Det var den opplevelsen som fikk han til å skape tv-serien.

Seriens karakterer bor sammen i et hus i Florida. Vi møter Blanche Devereaux, spilt av Rue McClanahan, Dorothy Zbornak, spilt av Bea Arthur, og Rose Nylund, spilt av Betty White. Senere kom Dorothys mor Sophia Petrillo, spilt av Estelle Getty, med som leieboer da eldreboligen hennes brenner ned.

Serien har mottatt 65 Emmy-nominasjoner, vunnet 11 Emmy-priser, 4 Golden Globe-priser, og 2 priser for Viewers for Quality Television. Alle de tre ledende skuespillerne har vunnet egne Emmy-priser for sine rollefigurer.

Skuespillerne har i tillegg oppnådd legende- og ikonstatus i homomiljøet. Hvorfor?
Pantertanter var ikke redd for å snakke om sex, aids, homser og lesber.

Det dukket også opp gjestekarakterer som hadde en skeiv vri. Nettstedet Buzzfeed har samlet de karakterene som skriver «queer» høyest i seriens levetid.

Sjekk her:  The Most Memorable Queer Characters Of «The Golden Girls»