Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

12 finalebidrag skal sloss om ære og berømmelse når Parodi Grand Prix-finalen går av stabelen i Bergen lørdag 3. mai.

Nylig ble siste kvalifiseringsrunde til årets Parodi Grand Prix-finale avholdt på Bar Barista i Bergen. Skuespiller og regissør Lykke Kristine Moen og standupkomiker Thomas Anthun Nielsen vant runden med en parodi av Carolas «Fångad av en stormvind», så nå er hele finaleoppsetningen klar.

Parodi Grand Prix er Norges kanskje mest alternative revyoppsetning, og går av stabelen i Peer Gynt-salen i Grieghallen lørdag 3. mai.

Ni bidrag har kvalifisert seg direkte til finalen gjennom fem kvalifiseringsrunder i Oslo, Bergen og Trondheim. I tillegg har tre bidrag fått wildcard til finalen.

Parodi-general Nicolai Stakset Gundersen kan se tilbake på ti år med Parodi Grand Prix og er godt fornøyd med bidragene som er plukket ut og stemt fram til årets finale.
– I år er det veldig jevnt. Konkurransenivået er høyt og artistene inspireres av hverandre til å komme opp med nye kreative ideer, sier han til Blikk Nett.

Ifølge Stakset-Gundersen har det i løpet av de ti årene konkurransen har eksistert alltid vært artister som gir alt for å vinne.
– Men i år går alle artistene for å vinne. Det at nivået blir bedre og bedre for hvert år handler nok også om at flere knekker koden for hva som fungerer i Parodi Grand Prix sier han og forteller at artistene selv jobber aktivt med markedsføring av seg selv.

– Og ikke minst med stemmesanking. I år har vi åpnet for at publikum kan forhåndsstemme via Facebook. Da ser vi at enkelte artister er veldig flinke til å rekruttere venner og bekjente. Vi håper at det kan bidra til at flere får opp øyene for Parodi Grand Prix.

Berit Bislett kortsluttet Parodi Grand Prix
Stakset Gundersen avslører at konkurransens 10 års jubileum skal markeres senere i år.
– Høydepunktet gjennom disse ti årene kommer senere i høst når vi skal feire 10 års jubileum. Vi planlegger et jubileumsshow i november hvor vi håper å få med de beste av de beste fra Parodi Grand Prix-historien. Det er mange som allerede har sagt at de vil være med og det er stor interesse blant deltakerne.

Det har ikke manglet på høydepunkter i Parodi Grand Prix siden den spede starten for 10 år siden. Men det har også vært mange frustrasjoner og uventede problemer som har måttet løses på kreative måter.
– Det har sjelden vært et Parodi Grand Prix-arrangement hvor poengtavlen ikke har sviktet totalt. Tekniske problemer er vi godt kjent med og med årene har det utviklet seg til å bli en parodi i seg selv, sier han og husker spesielt året 2007 da Berit Bislett, i Geir Lillejords skikkelse, deltok med «Ja til livet».

– Det var det året vor en artist fikk over 100 poeng i finalen. Poengtavlen vår var ikke programmert til å takle det gitt, så den gikk i svart. Vi fikk den ikke til å fungere igjen så da måtte vi håndtelle stemmene på bakrommet. Berit Bislett endte forøvrig på 115 stemmer til slutt. Det er litt artig at Baccara også deltok i finalen det året, og de endte på en fjerde plass.

Han lover at poengtavlen fungerer som den skal lørdag 3. mai.
– Vi har oppgradert den, så nå er det bare å stemme for harde livet, sier Nikolai Stakset Gundersen til Blikk Nett.

Finalister Parodi Grand Prix 2014
1. «Sjå på pakken min» (Le papa pengouin, Luxembourg 1980) – Hege & Lena
2. «Reise nach Jerusalem» (Tyskland 1999) – Peace United
3. «It’s my life» (Romania 2013) – Dr. Vlad Acula
4. «Eg e Leif» (Eg a lif, Island 2013) – Simon Oshaug
5. «Vinnersangen» (Only Teardrops, Danmark 2013) – LaLa
6. «Lass die Sonne in dein Hertz» (Tyskland 1987) – Jamias
7. «En beskjed til deg» (A message to your heart, Storbritannia 1991) – Inger Lise & Dag Christer
8. «Grisejente Bom» (Be my valentine, Ukraina 2009) – Kalorine Knask and her Swedish Lovers
9. «My time» (Storbritannia 2009) – IChan
10. «Love kills» (Belgia 2013) – Teen H. and The bleeding hearts
11. «Tule luo» (Finland 1993) – Arja Pullemeno & Dragspelarsken Svettlana
12. «Fångad av Tinder» (Fångad av en stormvind, Sverige 1991) – Lykke & Thomas

Finalen går av stabelen i Peer Gynt-salen, Grieghallen i Bergen lørdag 3. mai. Dørene åpner klokken 20 og showet starter klokken 21:00. Finalen vil ledes av dragartisten Belinda Glava, alias Chriss Martin Knappen.

Mer info og billetter finner du her:  parodigrandprix.no