Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mange av oss har for lengst kommet i en alder som utelukker oss fra Skeiv Ungdoms Jafnaðr. Likevel har mange lyst på en uke i naturen med andre skeive.

Ungdomsfestivalen Jafnaðr drives av Skeiv Ungdom og i år feirer faktisk festivalen15-års jubileum, og det markeres med det som ligger an til å bli rekorddeltakelse når årets leir åpner på Knattholmen i Vestfold i begynnelsen av juli.

Men det finnes muligheter for voksne skeivinger også. Et eksempel er en leir i Maine, USA. Der arrangeres ‘Camp’ Camp fra 24. til 31. august i år.

‘Camp’ Camp har gått av stabelen hvert eneste år siden 1997 og er USAs mest kjente sommerfestival for skeive voksne, både lesber, homser, bier og transpersoner er velkommen.

Festivalen er bygget opp på samme måte som en ungdomsleir, lik nevnte Jafnaðr.
Festivalen koster litt over 7000 kroner. Da er alle overnattinger inkludert, så vel som mat og snacks og tilgang til en rekke aktiviteter.

Du velger selv hva du vil delta på, fra gitarkurs til hiking, workshops og diverse kurs. Du kan for eksempel ta fotokurs, lære å lage smykker eller å danse. Mulighetene er utallige.

Gay utopia
Selv hevder ‘Camp’ Camp at de tilbyr en uke i et «gay utopia» – og hvorfor ikke når resten av året tilbringes i et heteronormativt samfunn …

Er du av den sportslige typen er det nok av aktiviteter til å kunne tilfredsstille deg. Fra fotball til sirkussport, fjellsykling, seiling og Tennis – for å nevne noen få aktiviteter.

Fest og moro er selvsagt en stor del av leirlivet og tea dance har blitt en populær aktivitet på leiren de siste årene. Deltakerne kler seg opp i drag eller andre ville kostymer og rocker løs på dansegulvet. Inspirasjonen er hentet fra den beryktede 80-talls klubben Studio 54, minus narkotika vel og merke. Her blir du høy på frisk luft og diskorytmer i skogen.

Hver kveld vises det også film, både skeive filmer og kultklassikere som «All About Eve», «Mommy Dearest» og «The Rocky Horror Picture Show».

Aktiv eller sløv dag?
Ingen dager er like på ‘Camp’ Camp. Du velger selv aktivitetesnivået. Vil du ha en kreativ dag kan du gjøre det ved å starte med yoga kl 7, før resten av dagen går med til kurs hvor du lærer å lage blyglass, trene til talentshow, keramikkurs, farging av tekstiler, strikking og middag, før dagen avsluttes i filmteltet.

En aktiv dag starter også kl 7, men da med aerobics før frokost. Siden går det slag i slag med sofball, klatrekurs, sykkelturer og volleyball. Etter middag er det dans på låven før alle legger ut på en midnattstur.

Foretrekker du en avslappet dag med rom for ettertanke er det også en mulighet. Da starter du dagen kl 8 i en gruppe hvor ro og refleksjon står i fokus. Etter frokost samles man i grupper og tar kurs i akttegning, massasje og avslapping i vannkanten. Kl 17 er det tid for en ettermiddagslur før middag. Dagen avsluttes rundt leirbålet.

Mulighetene er altså uendelige. Du skreddersyr din egen leiraktivitet. Bonus er å møte nye skeive venner fra hele USA og resten av verden.

Mange kan sikkert synes det er langt å dra til Maine, USA for å delta på leir. Hva med å samle en gjeng venner og venners venner å finne et sted i Norge hvor dere kan samles? Mulighetene er mange og det er en fin måte å bygge samhold på.

For mer info og inspirasjon, sjekk:campcamp.com