Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– «Catharsis – Yet Each Man Kills The Thing He Loves» er en nydelig og poetisk utstilling, sier Steffi Lund.

– Alexander Grüners kunstverk krever litt tid, og er en utstilling å meditere i, sier Lund.

Verket «Catharsis – Yet Each Man Kills The Thing He Loves» henspiller på tre vers fra «The Ballad of The Reading Gaol» av Oscar Wilde. Arbeidet består av rundt 18 000 spoler som er plassert i en 20 meter lang installasjon som bølger seg gjennom visningsrommet på -kunstplass 5.

Danser og koreograf Steffi Lund er aktuell med forestillingen «Gåsehud» på Zoologisk museum 3. og 4. mai. Hun samarbeider med danseren Marianne Kjærsund og maskeskaper Turid Ousland. «Gåsehud» er et forestillingsprosjekt som har som inspirasjonskilde vårt slektskap med dyr. Stykket  –  en poetisk, lett surrealistisk duett mellom to vesener som er dels dyr, dels mennesker.
– Jeg anbefaler også å se de to nye utstillingene der, «Sexus» (om kjønn) og parasittutstillingen. Det foregår i det hele tatt mye spennende og gøy på Naturhistorisk museum nå, de har 200-årsjubileum. Man får Botanisk hage gratis med på kjøpet, i full vårskrud, oppfordrer Lund.


Steffi Lund (foto: Stein Jarle Nilsen)

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
– Litteratur, scenekunst, billedkunst, film og musikk.

– Hva er homokultur for deg?
– Paraden under Skeive Dager, årets lykkepille, jeg blir like rørt og glad hver gang. Et stort, skeivt, raust mangfold. Kjærlighet, humor, glede, åpenhet, mot, stolthet, kreativitet. ‘Alle’ er representert.

– Hva er din beste kulturopplevelse?
– Litteraturen er en stor lidenskap, og Virginia Woolf er superheltinnen. Vanskelig å velge bare én bok… men leste akkurat «Orlando» for tredje gang, den er jo et queert MUST.

– Hva er din verste kulturopplevelse?
– Jeg må innrømme at jeg så å si alltid blir litt skuffet når jeg går på institusjonsteatrene.