Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Facebook gikk varm allerede etter andre semifinale og et stort nettverk av skeive startet stemmeaksjon for Conchita Wurst i forkant av den store Eurovision-finalen i København. I kveld vant hun hele Europa.

Før lørdagens finale i B&W Hallerne i København kom nyheten om at EBU (Den europeiske kringkastingsunion) hadde bedt fanklubbene om å henstille fans i salen til ikke å vifte med regnbueflagg under Russlands bidrag i ESC-finalen. Det var en oppfordringen som virket mot sin hensikt. Da kameraene sveipet over salen kunne seerne se en rekke flagg i regnbuens farger,

Men bidraget som har satt skeive hjerter i brann i årets Eurovision er Østerrikes Conchita Wurst.
Den skjeggete østerrikeren har gått rett hjem hos lhbt-folket. Det viste seg på Facebook i løpet av finalen.

Luca Dalen Espseth, transrådgiver hos LLH, hadde følgende melding på Facebook da alle finalebidragene var avlevert lørdag kveld: «Stemmer 11 for kjønnsmangfoldet og alt som er vakkert i denne verden.»

Designer Kjell Nordström, også kjent som Baron von Bulldog, har også engasjert seg og heiet fram Conchita Wurst: «Vote for freedom! Vote for solidarity! Vote for fun! Vote for Conchita Wurst! Follow your heart… I will!!!», skrev Nordström på sin Facebook-profil.

Lene Halvorsrud, leder i Skeiv Ungdom, heiet også på Wurst i kveld:
«Hør på kjærligheten til Østerike og Conchita i salen under #ESC2014! Det dundrer i mangfolds-hjertet mitt! Jeg må bare si det, jeg er utrolig svak for divaer med skjegg!», var meldingen fra Halvorsrud på Facebook.

Brita Møystad Engseth satt nylig fengslet, helt frivillig, for å sette fokus på samvittighetsfanger verden over og for å støtte arbeidet til Amnesty International Norge. Møystad Engseths hjerte banker tydeligvis for Conchita Wurst også: «Min første sms-stemme i MGP-sammenheng noensinne. Go, Conchita!» skrev hun på Facebook-veggen sin lørdag kveld.

Bloggdronning og Blikk-spaltist Lene Wikander var tidlig ute med sin støtte til Østerrikes skjeggete dragdronning. «I dag er det skrullenes nasjonaldag med den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix. Jeg har allerede begynt å finne frem paljettene. Og skulle det være noen tvil stemmer vi på Østerrike og Conchita Wurst i år», var den klare meldingen fra Wikander på Facebook før lørdagens finale.

Like over midnatt ble det klart: Conchita Wurst gikk av med seieren. Gratulerer!

Norges bidrag, av Josefin Winther og fremført av Carl Espen, «Silemt Storm» endte på en 8. plass.