Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Billetter til hovedarrangementene under EuroPride, inkludert Kvinnekvelden og Skeiv Natt, er lagt ut for salg.

Tradisjonen tro arrangerer Oslo Pride både Kvinnekvelden og Skeiv Natt på Rockefeller den siste helgen i juni, fredag 27. og lørdag 28. juni.

Fordi Oslo Pride i år er vertskap for EuroPride, forventes det ekstra mange tilreisende gjester, og derfor økes kapasiteten: Parallelt med Kvinnekvelden og Skeiv Natt blir det i år også konsert med Margaret Berger og Josefin Winther på Sentum Scene.

‒ Med ekstra mange tilreisende gjester fra inn- og utland til EuroPride, har vi valgt å satse stort. I tillegg til festene på Rockefeller, har vi også booka Sentrum Scene på fredag og lørdag, samme helg som paraden går av stabelen, sier festivalsjef Stein Runar Østigaard.

‒ På fredag, samtidig som Kvinnekvelden på Rockefeller, har vi booka Margaret Berger til Sentrum Scene. Og på lørdag, samtidig som det er Skeiv Natt på Rockefeller, har vi booka Josefin Winther til Sentrum Scene. Med både Rockefeller og Sentrum Scene som arena for våre hovedarrangement, er vår kapasitet til å ta i mot gjester nær doblet i forhold til et normalår.

Kjøp enkelbilletter eller kombinasjonsbilletter.
‒ Vi er opptatt av å gjøre EuroPride til en festival som er mulig å delta på, spesielt for alle våre tilreisende gjester. Derfor har vi laget kombinasjonsbilletter og EuroPasset. For eksempel kan du gå på Kvinnekvelden på fredag, og få med deg konsert med Winther på lørdag for kun 400 kroner. Selvfølgelig er det også mulig å kjøpe separate billetter til hvert enkeltarrangement, forklarer Østigaard (se billettprisene nederst i saken).

Kjærlighetsforhold
Margaret Berger har tradisjon for å stille opp som dj på ulike prider, men under EuroPride kan publikum oppleve henne live som artist. Berger slo først gjennom i Idol i 2004, og hun representerte Norge i Eurovision Song Contest i 2013 med låta «Feed you my love», som endte på fjerdeplass i den internasjonale finalen. Berger er aktuell med sin nye singel «Scream», som er listet av NRK P3.

‒ Jeg gleder meg til EuroPride-konserten fredag 27. juni. På mange måter føler jeg at jeg har et gjensidig kjærlighetsforhold til det skeive publikummet, og at vi forstår hverandre. EuroPride 2014 i Oslo blir stort, og er et viktig arrangement, som jeg er glad for å kunne delta på. Jeg støtter fullt og helt budskapet til festivalen: At alle skal kunne være seg selv, stolte, trygge og frie, sier Margaret Berger.

«Norway’s finest»
Bergensartisten Josefin Winther, som Oslo Pride har booket til Sentrum Scene lørdag 28. juni, har gitt ut to kritikerroste album, og har spilt omkring 300 konserter i inn- og utland. Winthers debutalbum fra 2008 hadde tittelen «Be Proud or Stay Out of It». I juni 2014 kommer også hennes nye single, og i løpet av året gir hun ut sitt tredje album.

Musikeren og låtskriveren Winther har blant annet har hatt to låter med i MGP det siste året. I 2013 fremførte Hank von Helvete, kjent fra Turboneger, låten «No One», og i 2014 kom Carl Espen på 8. plass i den internasjonale Eurovision-finalen med låten «Silent Storm». Begge ble skrevet av Winther. Hun har også blitt hentet til New York for å spille inn EP med amerikanske produsenter, og turnert med John Grant på hans UK-turné. Her spilte hun for rundt 1000 personner hver kveld, på steder som Halifax, Exeter, Glasgow og Liverpool. Etter showcasen hun hadde i London, kalte anmelderne henne «Norway’s finest».

Kvinnekvelden og Skeiv Natt
I anledning EuroPride tas i år alle etasjer og rom i bruk på Kvinnekvelden. Alle barene blir åpne, det blir Miss Gay Norway-kåring, underholdning med blant annet dansgruppen Werkin’ Girls, magedansere, livemusikere/mashups og djs og ulike genre i alle rom, lover produsenten L-tourag, Vichy Ericsson, som nå intensiverer arbeidet med å lage Kvinnekvelden til en like stor suksess som i fjor. Totalt er det plass til 2000 personer på Rockefeller når alle etasjer tas i bruk; fem etasjer, syv rom, to scener, takterrasse og tolv barer – dørene åpner klokken 22.

Oslo Pride har også valgt å benytte oppskriften fra 2013 for å lage Skeiv Natt/The EuroPride Closing Party 2014 på Rockefeller lørdag 28. juni. DJ Mortyboy (N) og DJ Superfredrik (N) fra Score, Oslos nye klubbkonsept, spiller i hovedrommet og pumper her ut kommersiell house. Produsenten bak Skeiv Natt, Fredrik Havstein, lover popups på hovedscenen og et lyd- og lysshow av ekstreme dimensjoner, som vil være EuroPride verdig. Dørene åpnes klokken 22.00, og da tas alle Rockefellers etasjer og rom i bruk; I tillegg til house på hovedscenen, spiller Øyvind Roness (N), kjent fra Indieseksuell, på John Dee, på Kjøkkenet spiller Mathias Holmgren (S) 100% pure schlager, mens det i leiligheten spilles nu-disco og i kjelleren camp.

Mer info:  europride2014.com