Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

De fleste på homoscenen vet om klubben SLM Oslo, men langt fra alle har tatt steget over dørterskelen. Nå har du sjansen.

SLM Oslo er en myteomspunnet klubb og gruppering. En dose mystisisme er ikke å forakte, men alt du mener å vite om de lærkledde nede ved festningen stemmer ikke alltid.

Etter en kveld sammen med lærkledde machomenn, skinheads og en salig blanding av uniformer og stiler, slår bildet av den halvgamle lærskrulla i sm-bunad sprekker. Men det kan være en utfordring å nærme seg fenomener man ikke helt forstår.

Sm og fetisjisme som tema er enhver tabloidjournalists drøm. Så utrolig mange begreper og ord kan bøyes, vris og lekes med for å få den mest slående tittelen: «Tarmslyng Rådhusgata», «Slag i slag på SLM» eller «26 år med knyttet neve».

Sett fra utsiden kan kanskje SLM framstå som en slags frimurerlosje for lær- og skinnkledde. Men sannheten er at klubben har stor bredde både når det gjelder alder, seksuelle preferanser og hvordan lokalene brukes. Etter 26 års virksomhet byr SLM Oslo nok en gang på en festhelg utenom det heteronormative, noen vil også si homonormative, med helgens Valhall.

Fetisj og popkultur
Til tross for at SM og fetisjisme betraktes som et undergrunnsmiljø, så har populærkulturen i alle år hentet inspirasjon fra lærscenen. I filmens verden florerer det med fetisjreferanser. Kult filmen «Cruising» (1980) er et eksempel. Her spiller Al Pacino rollen som undercover politi på jakt etter en seriemorder i New Yorks sm-miljø. Filmen inspirerte James Franco til å lage «Interior. Leather Bar.» i 2013.

Horrorhomsen Clive Barkers «Hellraiser» (1987) er et mesterverk og en orgie i lær, pvc og utfordrende synsinntrykk. Mens David Cronenbergs «Crash» (1996) var inspirert av J.G. Ballards bok fra 1973 og bød på rå sex med og mellom ofre for bilulykker.

Mange artister har latt seg inspirere av subkulturer og flørter frekt og hemningsløst med kodene. Norske Turbonegro dedikert for eksempel plata «Scandinaivian Leather» til gutta i skinn og lær. Andre artister med klare fetisjreferanser er Marc Almond «The Slave», Madonna «Justify My Love», Prince «Irresistable Bitch», The Normal «Warm Leatherette», Minty «Useless Man», Nine Inch Nails «Happiness In Slavery», Adam And The Ants «Human Bondage Den», Velvet Underground «Venus In Furs», My Life With The Thrill Kill Kult «Leather Sex» og Soft Cell «Seedy Films».

Et kodeunivers
Koder og regler for klær er viktige, men reglene er ikke rigide. For SLM handler det om at klubben skal beholde sin egen stil og at medlemmene skal føle seg hjemme.
På en vanlig lærbarkveld slipper du inn i lær eller skinnjakke, boots eller gummistøvler, jeans og t-skjorte. Men de ulike temakveldene åpner opp for mer spesifikke tetisjer. Noe for en hver smak med andre ord.

SLM Oslo vil være inkluderende og derfor har de opprettet gruppen SLM Ung for å gi de under 35 et tilbud og en vei inn i miljøet. SLM Ung arrangerer egne fester, så følg med på hjemmesidene. Der finner du også informasjon om hva SLM Oslo planlegger under EuroPride.

Valhall – årets høydepunkt
Valhall er SLM Oslos ECMC-arrangement og landets største fetisjfest for menn som har sex med menn. ECMC er det internasjonale nettverket av fetisjklubber for menn som har sex med menn.

Det hele starter fredag 23. mai med Valhall Fetish Club Night I og fortsetter lørdag 24. mai med Valhall Fetish Club Night I. Med Valhall vekker SLM opp de norrønne gudene sammen med tøffe gutter fra Sverige, Danmark, Island, de baltiske landene, Tyskland og Italia. Dj Skorm spiller tech house og deep house fredag og dj Deadswan spiller kinky electro lørdag.

Kleskode er lær, gummi, militær, uniform, jeans, boots, jockstrap, sneakers, treningstøy eller annet maskulint antrekk.

Husk påmelding på SMS: 41 444 666 før kl 22 med navn på den/de du melder på. Kl 22, kr 60, aldersgrense 18 år.
Rådhusgata 28, Inngang fra Nedre Slottsgata (bortenfor Dubliners pub)

Mer info: slmoslo.no