Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Jeg vil anbefale Mesteraften i Operaen, en helaften med koreografigeniet Jiri Kylián, 9.september – 3.november.

 

– Bella Figura, den ene av tre balletter i denne forestillingen, har jeg sett to ganger før, likevel kjøpte jeg igjen billetter da de ble lagt ut i forrige uke, sier Martine Hammervold-Austinat.

– Jeg har sett den både i den gamle operaen i Storgata og i Bjørvika, og har aldri blitt mer beveget av et stykke før. Kylian bruker lyd og bevegelse på en måte som du blir bergtatt og slengt i veggen av. Duettene er kraftfulle, vakre og han utnytter dansernes potensiale utrolig godt.

Martine Hammervold-Austinat er dansepedagog, produsent og koreograf og utdannet ved Den norske balletthøyskole. 23-25.mai viser hun forestillingen «What A Difference A Day Made» på Scenehuset. Suksessen hun hadde med «How Long Has This Been Going On?» i fjor inspirerte henne til ny forestilling. Hammervold-Austinat er veldig nervøs og spent rett før «What A Difference A Day Made», som hun har jobbet med i et år.

– Det er en enorm blottleggelse for meg. Samtidig er det blitt en spennende og vakker forestilling, som jeg er utrolig stolt av. Danserne og Åse Ava har gjort en fantastisk innsats og jeg gleder meg til å vise den frem for publikum, sier Hammervold-Austinat og føyer til at hun har satt opp ekstraforestillinger i helgen.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?

– Jeg er åpenbart glad i dans, men setter stor pris på teater også. Besøker Det Andre Teateret på Torshov flere ganger i året, utrolig flinke utøvere av impro og teatersport! Det er en vidunderlig følelse å sitte i salen når et spennende og tilfeldig øyeblikk oppstår i en improvisasjon.

– Hva er homokultur for deg?

– Homokultur for meg er dragshow, humor, glitter og alvor i en herlig blanding.

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Åh, det er mange! Men en av de beste kulturopplevelsene var Alan Lucien Øyens «Coelacanth» i operaen i fjor, som denne uken ble nominert til fire Hedda-priser. Forestillingen varte i fem og en halv time – jeg kjedet meg ikke et sekund.

– Hva er din verste kulturopplevelse?

– Min verste kulturopplevelse er fremdeles at to venninner av meg rakk å kjøpe Chris Von Steiners maleri «Electric Clones» før meg under Skeive Filmer i 2010.