Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I år er Skala Eressos igjen vertskap for International Eressos Women’s Festival fra 6. – 20. september.

Hver sommer fylles den lille strandbyen ved Egeerhavet av en blanding av lesber, backpackere og greske familier. Det tar 15 minutter å gå gjennom byen som har en avslappet og nedpå stemning. Her er ingen hus høyere enn tre etasjer og ingen neonskilt forstyrrer idyllen. Et lite torg med en statue av Sappho utgjør det naturlige midtpunkt.

Sappho Travel som ligger rett bak torget, organiserer reiser til hele Lesbos. Det lokale kvinnedrevne reisebyrået kan hjelpe deg med overnatting, drosje, leiebil, sykkel, dykketurer, guidete turer med mer under festivalene. Oppslagstavla på reisebyrået gir et deilig og scizofrent tverrsnitt av lesbeturisten: Reiki healing, spåing, klesvask, sangtimer og hårstyling, nye fester hver dag og donasjoner til hjemløse hunder og katter.

Joanna Savva som eier reisebyrået, er også pådriver i organisasjonen Sappho Women som for 14. år på rad arrangerer International Eressos Women’s Festival. Festivalen er en eneste stor «do it yourself»-happening. Hvert år åpnes den to uker lange festivalen med et stort strandparty. Denne sagnomsuste festen inkluderer underholdning, flere dj-er, bål og dansing under stjernehimmelen.

Resten av festivalen foregår på ulike barer og utesteder i byen, der det årlige fashionshowet er blitt megapopulært. Byens utekino viser lesbefilmer, barer og gallerier viser kunst av kvinnelige kunstnere som kommer fra hele Europa.

For de mer sporty er de daglige volleyballturneringene på stranda et must, det samme er den daglige svømmeturen fra baren Zorba the Buddah tur-retur Klippen.

Skala Eressos har fått et nytt tilskudd på utelivsfronten. Flamingo Beach Bar åpnet i april i år og har allerede hatt noen legendariske fester med internasjonale djs og dansing på bordene.

Mer info:  womensfestival.eu