Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Pride House, som er EuroPrides tenketank og debattforum, har et omfattende program i år. Hele 50 ulike debatter, foredrag og workshops står på agendaen.

Pride House arrangeres som normalt på Litteraturhuset, men i anledning EuroPride 2014 utvides programmet i både tid og sted. Etter Pride House på Litteraturhuset, flyttes det hele inn i Kulturhistorisk museums lokaler på Tullinløkka, som også viser fotoutstillingen «Pride» som er en del av jubileumsutstilling «Ja, vi elsker frihet».

‒ Fordi Europas øyne er rettet mot Oslo og Norge i år, har vi utvidet og satt sammen et rekordstort program, som varer i hele åtte dager på to forskjellige arenaer. I tillegg har vi mange programpunkter som foregår på engelsk, sier Kathrine Veland, som leder arbeidet med Pride House.

Det gjennomgående tema for hele EuroPride er menneskerettigheter. Dette reflekteres også i programmet for Pride House 2014.
‒ Her får du alt fra diskusjoner om anti-homolover i Øst-Europa til maleverksted for barn, fra FCKSHP til kunstpolitiske refleksjoner, fra danseforestilling til workshop for journalister. Så her skal det være noe for enhver smak, sier Veland.

Menneskerettighetsbrudd
Pride House-utvalget er nedsatt av LLH Oslo og Akershus (LLH OA) og leder Hans Heen Sikkeland mener det er mange viktige debatter som vil bli løftet på Pride House i år.

‒ Like viktig som det er å vise at Norge er på lhb-toppen til våre internasjonale gjester, er det å trekke fram de tingene som vi ikke er best på. For eksempel så bryter Norge menneskerettighetene gjennom å kreve kastrasjon av transpersoner for at de skal kunne få endret juridisk kjønn. Pride House er den naturlige arenaen for å løfte nettopp denne typen debatt, sier Sikkeland.

Pride House skal også løfte fram ytringsfrihetssituasjonen i Europa generelt. – Både det som er positivt og negativt, og i tillegg skal vi vise at kjærlighet flytter grenser. Derfor sier vi «Love Moves!», avslutter Heen Sikkeland.

Pride House-programmet er bygget av LLH OA i samarbeid med en rekke organisasjoner som Amnesty, Outrage!, Skeiv Verden, Oslo Politidistrikt, Oslo Queer og mange fler.

Pride House på Litteraturhuset: 20. juni – 22. juni.
Pride House på Kulturhistorisk museum: 23. juni – 27. juni.

Hele Pride House-programmet finner du her: europride2014.com/pridehouse2014