Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Jeg anbefaler Queentastics som slår til på Latter 26. juni med showet «Absolutely Fabulous». Jeg synes Geir Lillejord og gjengen er helt utrolig bra! sier Caroline Waters.

Queentastic har i løpet av ti år etablert seg som en av Norges ledende showgrupper. De er kjent for sine elleville karakterer og parodier og fikk sitt store gjennombrudd i Melodi Grand Prix i 2006 med låten «Absolutely Fabulous». Queentastic består av Geir Lillejord, Dean Erik Andersen og Jon Anders Sundve, og i tillegg har de med seg fire dansere.

Artisten Caroline Waters er i disse dager aktuell med musikkthrilleren «Jakten på Venus», som hadde Norgespremiere i 2012. Showet er basert på Waters’ egen helbredelses- og forvandlingsprossess etter en nær-døden-sykkelulykke. Hun gir også humoristiske innblikk i lille Carolines oppvekst som barnestjerne i tospann med pappa, Per Asplin, og hvordan den dramatiske letingen etter en savnet venninne førte til en fantastisk oppdagelse. Med seg på laget har Waters Svein Fuglestad, Odille Blehr og Elisa Herbig.

Caroline Waters debuterte som sanger sammen med sin far Per Asplin allerede i 1968. Hennes første opptreden som skuespiller var i 1970, som Lille Caroline i julefilmen «Putti Plutti Pott». Hun turnerte med Rikskonsertene som Kamomilla i Thorbjørn Egners «Kardemommeby» i 1973, og gjorde mer enn 1000 forestillinger som hovedrolleinnhaver i «Jeg fant, jeg fant», en eventyrmusikal av Per Asplin som startet på Chat Noir i Oslo i 1976 og siden turnerte Norge og USA i en tiårsperiode. Etter en alvorlig ulykke i 1984, tok det fem år før Waters var helt frisk igjen. Hun fullførte i 1991 musikkstudiene ved Grove School of Music i Los Angeles.

Hvis du ikke fikk med deg «Jakten på Venus» på Elsker denne uken, har du fortsatt mulighet på Tomter Kunstkafé 7. juni.
 
– Hvilken type kulturopplevelser liker du best?
– Kulturopplevelser som vekker tanker og følelser og tar meg med på en reise i mitt indre – med en god dose latter og gjerne bra musikk til.

– Hva er homokultur for deg?
– Homokultur er for meg et inkluderende samfunn som setter pris på alle former og farger og hvor kjærligheten er i høysetet.

– Hva er din beste kulturopplevelse?
– Min beste kulturopplevelse var faktisk å se Ella Fitzgerald live i Oslo Konserthus da jeg var ca 10 år gammel. Tre timer med livsglede, fantastisk improvisasjon og en stemme jeg aldri glemmer. Også fikk jeg hilse på henne etterpå, siden pappa hadde spilt med henne. Det glemmer jeg aldri.

– Hva er din verste kulturopplevelse?
– Min verste kulturopplevelse var da jeg så Purple Rain-konserten med Prince og mange ble skadet og en ble tråkket ihjel, fordi alle var så besatt av Prince og ingen virket som om de brydde seg om hverandre.