Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Andy Bell, kjent fra duoen Erasure, slipper sin fjerde soloplate, «Torsten The Bareback Saint», 28. juli. Plata er et konseptalbum om polyamorøse Torsten.

Andy Bell har alltid hatt en forkjærlighet for drama, det ekstravagante og teatralske. Noe som har ført duoen Erasure til topps på hitlister verden over. mange husker ABBA-hyllesten deres «ABBA-Esque» fra 1992, men også store hitlåter som «Sometimes», «Drama!» og «A Little Respect» som herjet listene på slutten av 80-tallet.

Andy Bell og Vince Clark kan som Erasure se tilbake på en karriere med over 20 millioner solgte album, hvorav fem lå på toppen av de britiske hitlistene. Andy Bell har også brukt mye tid på veldelige formål, ikke minst hiv og aids. Selv kom han ut som hivpositiv i 1998.

Nå kaster Bell seg ut i manesjen på egenhånd, uten makker Vince Clark. Albumet «Torsten The Bareback Saint» er en teatralsk plate om Torsten, halvt norsk og halvt engelsk, som lever livet som polyamorøs, halvt udødelig rundbrenner. Torsten ble født i 1905, samme år som unionsoppløsningen mellom Sverige og Norge, men han blir aldri eldre enn 42 år.

Som den evige 42-åringen er Torstens skjebne at han elsker så alt for mange, uten å oppleve den nærheten han lengter etter. Fordi han selv er udødelig må han se alle sine elskere og kjære bli gamle og dø. Historien handler i stor grad om en homofil mann som ser partnere dø av hiv på høyden av epidemien – i tiden før man hadde de medisinene vi har i dag.

Selv sier Bell at rollen som Torsten er den mest utfordrende han har stått overfor i hele karrieren. Og det innebærer at han skal spille ut dramaet på scenen, ikke bare på plate.

Etter plateslippet 28. juli bærer det av gårde til den anerkjente festivalen Edinburgh Fringe Festival hvor en sceneversjon av ««Torsten The Bareback Saint» spilles fra 5. til 16. august.