Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Startskuddet for Pride House og EuroPride 2014 i Oslo går fredag 20. juni.

Åpning av Pride House og EuroPride
Likestillingsminister Solveig Horne åpner Pride House og EuroPride 2014 kl 19 i Wergeland i Litteraturhuset. Det blir tales, appeller og innlegg av Amnesty International Norge, LLH OA-leder Hans Heen Sikkeland, Oslo Prides styreleder Stein Runar Østigaard og Isah Rakeem og Audun Barstein Heidrunsson fra Pride House-utvalget.

Til åpningen kommer også en av Storbritannias ledene transpersoner, Max Zachs, som er kjent fra den britiske TV-serien «My Transsexual Summer». Plateaktuelle Nils Bech, Norges kanskje mest personlige og særegne musiker og låtskriver, står for musikalske innslag. Konferansier for kvelden er komiker Nils-Erik Flatø. Som oppvarming til den store åpningen kan man kl 17.45 også få med seg forestillingen «Absolutt uten tittel», en performance-duett mellom dansekunstner Steffi Lund og musiker Hege Rimestad i salen Amalie Skram.
Litteraturhuset, Wergelandsvn 29

FESTER
Seksuell på Blå
Forvent en haug cheesy RnB og hiphop mikset med noen av de aller mest cheesy hitsene fra 80-, 90-, 00- og 10-tallet! Kl 20, kr 100, aldersgrense 20 år.
Brenneriveien 9c

Iconoclastic på Maksitaksi
Dj Deadswan og dj-duoen Lisa & Lisa. Electro, synth, techno pop og annet fnask. Kl 22, kr 50, aldersgrense 20 år. St Olavs gt. 23

UTSTILLINGER
Pride – for the Love of Freedom
Fotoutstilling om homofiles rettigheter i Norge fra 1972 til i dag. Her vises for første gang en kronologisk fotoutstilling fra politisk arbeid og demonstrasjoner, fester og sosialt liv i homobevegelsen. Fotomaterialet er hentet fra arkivene til Leif Pareli/Norsk Folkemuseum og magasinet Blikk. Åpent kl 11-16. Gratis. Kulturhistorisk museum, Frederiks gt 2

Jonas Daatland – Psychomachia Revisited
Utstilling med maleri, collage og installasjon, hvor maskulin identitet og seksualitet problematiseres. Kl 12-16. Gratis. LNM – landsforeningen norske malere. Kongens gt 2

Mer info og fullt program: EuroPride2014.com