Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I dag flytter Pride House til Kulturhistorisk museum og Skeiv Ungdom innvier med en stor ungdomskonferanse. Se dagens program.

PRIDE HOUSE
Kulturhistorisk museum
10 år med skeiv ungdomsbevegelse.
Skeiv Ungdom feirer 10 år og arrangerer konferanse med fokus på skeiv ungdomsbevegelse. Til konferansen kommer blant annet International lesbian, gay, bisexual, transgender, queer Youth and Student Organisation som vil bidra med et internasjnalt fokus. Av temaer som vil bli tatt opp er diskrimineringsvern og BDSM, hiv i et menneskerettighetsperspektiv, samt utfordringer knyttet til å tilhøre et religiøst miljø. Kl 10 – 15.30. Fredriks gate 2

ANNET
Etterstad kolonihager
Osloguide Kari Folvik, som fikk Årets homoærespris i 2010 for sin rolle som grunnlegger av gruppa Lesber i dagslys og for sitt arbeid med den nettbaserte bokdatabasen Skeiv bok, der hun har samlet og beskrevet hundrevis av lhbt-relaterte bøker og filmer, gir EuroPride-gjestene en unik opplevelse når hun inviterer til omvising i Etterstad kolonihager 23. mai. Alle skeive som besøker Oslo under EuroPride, kan være med, og Folvik guider på norsk, engelsk og tysk blant fargerike små hytter og koselige hager. Besøket starter kl 14, koster 50 kroner, og da er kaffe og vafler inkludert. Etterstad kolonihager, Etterstadgata 18C. Buss 37, mot Helsfyr, holdeplass Etterstadgata. Påmelding: karifolvik.com/index.html

Seminar: Å Paradis og Tekst – Sara&Malou og Mona Høvring
Presentasjon av tekstsamlingen «TEXTUAL ORIENTATION: YES. A queer femmeinist collection of texts» av Sara & Malou og opplesning med den norske forfatteren Mona Høvring. Seminaret er en del av utstillingen «Å PARADIS – Strategies for the Nordic Queer» på -kunstplass 5. Kl 18, Kunstplass 5, Olaf Ryes Plass 5.

Deichmanske bibliotek Majorstuen
I forbindelse med Skeive dager 2014 viser Deichman Majorstuen skeiv film hver mandag i hele juni. Mandag 23. juni kl 15 vises den franske prisbelønnede filmen Blå er den varmeste fargen. Harald Hårfagres gt. 2

Skeive toner på Elsker
Skeive toners konsert vil bestå av kjente og ukjente låter, presentert av et band med sterke solister i spissen. Gratis inngang, med anledning til å bidra ved å legge penger i hatten. Kristian IVs gata 9

UTSTILLINGER
Pride – for the Love of Freedom
Fotoutstilling om homofiles rettigheter i Norge fra 1972 til i dag. Her vises for første gang en kronologisk fotoutstilling fra politisk arbeid og demonstrasjoner, fester og sosialt liv i homobevegelsen. Fotomaterialet er hentet fra arkivene til Leif Pareli/Norsk Folkemuseum og magasinet Blikk. Åpent kl 11-16. Gratis. Kulturhistorisk museum, Frederiks gt 2

Jonas Daatland – Psychomachia Revisited
Utstilling med maleri, collage og installasjon, hvor maskulin identitet og seksualitet problematiseres. Kl 12-16. Gratis. LNM – landsforeningen norske malere
Kongens gt 2

Å PARADIS – Strategies on The Nordic Queer
Utstillingen vil gi glimt av en sammensatt, grenseløs og skeiv kunstverden der fantasi og virkelighet vikles inn i hverandre. Vernissage med dj kl 15.30.
Utstillingen står til 19. juli. -kunstplass 5, Olaf Ryes Plass 5