Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

EuroPride er i gang for fullt. Ta en tur i Pride Park og besøk organisasjoner og grupper. Ta deg en fest sammen med Skeiv Verden eller Gaysir.

PRIDE HOUSE
Where Does Queer Life Go after the Gayborhood?
Akademikere, aktivister og journalister har i den siste tiden spådd slutten på såkalte «skeive nabolag» både i Nord Amerika og i Europa. Disse nabolagene bragte sammen mennesker fra mange sosioøkonomiske grupper, men har blitt erodert bort av oppkjøpere og en stadig objektifisering av skeiv kultur. Hva skjer med det radikale skeive livet når slike nabolag forsvinner? Basert på intervjuer med 47 lesbiske og skeive kvinner som kom ut mellom 1983 og 2008, så vel som forskning fra samme perioden, ser Giesking på ulikhetene som ligger bak urbaniseringen av disse områdene som førte til at de ble borte, og ser på andre måter skeive lokalmiljøer kan overleve. Kl 13.45-15.15

Building a Global Activist Network
Ca 83 land i verden har en form for anti-homolovgivning. Det er en kompleks situasjon, med lobbyisme, flyktningepolitikk, konflikt mellom aktivister, med mer. Wendyl Harris belyser situasjonen i samarbeid med Edwin Sesange. Kl 15.45-17.15

The state decides who I am
I begynnelsen av 2014, publiserte Amnesty International en rapport som viser overgrepene som oppleves av transpersoner i Europa ved søknad om juridisk anerkjennelse av kjønn. Noen land tillater rett og slett ikke en endring i ens juridisk kjønn. Andre land stiller invasive krav for endring i juridisk kjønn, som krenker menneskerettighetene. Kl 17.30-19

Kulturhistorisk museum, Frederiks gate 2.

PRIDE PARK
Hovedscenen: NRK Juntafil sender live fra Pride Park kl 17– 19.

My Bear Club: Finn bamsenes område i Pride Park og få med deg når Lene Wikander intervjuer Anders Rogg på scenen. Kl 17.

Hovedscenen: Show med Voi Voi og gjester i kategorien «drag-glitter-MGP» kl 20.

House bar: Dj Rasmus sørger for god stemning i Pride Park fra kl 21.

ALT ANNET
Anarco pride på Blitz
I EuroPride-uka kan Blitz friste med Queer cafe hver eneste dag og spennende tilbud som queerfeministisk gjørmebryting.
Blitz er lei av at antirasisme ofte glemmes i lhbtqia-kampen, på samme måte som queer-kampen glemmes i antifascistisk kamp. Blitz vill ha normkritikk og grenseoppløsing på alle plan, men sitter ikke på alle svarene. Ideene er der, det er også spørsmålene og vil du være med å finne en løsning bør du ta turen innom Queer cafe på Blitz. Dørene åpner kl 14 hver dag hele uka.
Blitz, Pilestredet 30C

Bamseklubben
Bears at the Bath. Hercules Gay Sauna, Storgt 41. Kl 21, kr 150.

SLM Oslo
Welcome Party. SLM inviterer til lounge kl 21. Gratis. Rådhusgt. 28, inng Nedre Slottsgt

Skeiv Verden
Internasjonal fest med dj Brighteyes og dj Ipek fra Berlin. Kl 22, kr 50/100, aldersgrense 20 år.
Diplomaten, Fridtjof Nansens Plass 8

Gaysirs sommerfest
Lawo er stedet for alle Gaysir-brukere og fra Stockholm kommer fantastiske House of Wallenberg for å spille diva house og frekke rytmer. Kl 22. Kr 100, aldersgrense 20 år. Universitetsgata 26.

Queer Tango
Oslo Tango Queer byr på gratis prøvetimer i Argentinsk tango. Alle får prøve å føre og følge. Kom med eller uten partner. Ingen påmelding nødvendig. Aldersgrense 18 år. Språk: Engelsk/ Norsk. Kl 19-21.
Oslo Tango Studio, Kongensgate 2

Fetish playcafé for woman of all genders
Oslo BDSM i samarbeid med Wish Oslo inviterer alle kvinner, trans- og interfolk over 18 år til en kveld med lek og sosialisering torsdag 26. juni! Dørene åpner klokken 18. Klokken 19 blir det informasjon om Oslo BDSM og Wish Oslo, samt en ‘open mic’ der folk har mulighet til å fortelle om hvorfor de liker det de liker. Dørene lukkes for inngang klokken 20. Medlemmer av Oslo BDSM betaler 50 kroner for inngang, andre betaler 100 kroner. Husk å ta med cash til inngang samt drikke og snacks; Oslo BDSM tar ikke kort. Klubben selger brus, vafler, toast og snacks, og det er ikke lov å ta med eget. Oslo BDSM er en av de største BDSM-klubben i Norge, og har egne lokaler. Lokalene ligger i et leilighetskompleks sentralt i Oslo, med god tilgang til offentlig transport og i gangavstand til jernbanestasjonen og bussterminalen. Klubben eier mye BDSM-møbler og annet utstyr. Vi avslutter kvelden klokka 10 sånn at alle har mulighet til å gå på andre fester i tillegg. Velkommen, og håper å se deg der! Pris: kr 100/ kr 50.
Breigata 10

Konsert med Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim
Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim ga i februar 2012 ut en aldri så liten sensasjon av et album, «Love me tender – The Quite Quiet Way» – med 7 av Elvis Presleys mest dedikerte musikere. I høst slipper de sin nye plate «Change of Habit», og drar på turné med Elvis sitt band i Norge og Sverige – men først får vi noen smakebiter på Elsker. Kr 80, aldersgrense 23 år.
Elsker, Kristian IVs gata 9

By Heart – Queer Night
Café Sør vil denne kvelden dedikere sine lokaler til kjærlighet til musikk, drikke og mest av alt alle dere deilige mennesker som vil fylle Oslos gater under årets Europride, og dette, rett fra hjertet. Aldersgrense 20 år.
Café Sør, Torggata 11

SO Paradise
I anledning Europride er SO glade for å kunne presentere sin største fest hittil: SO Paradise – en natt med Triana. Dj Triana vil stå for musikk og dramatikk hele natten, ja det blir hett, ja det blir deilig og ja det blir dirty. Kl 21, kr 100 (gratis mellom 21 – 22, aldersgrense 20 år.
Arbeidergata 2

Queentastic presents Absolutely Fabulous
Draggruppa Queentastic feirer sitt tiårsjubileum med forestillingen Absolutely Fabulous på Latter kl 21. Billetter på billetservice.no
Holmens gate 1

UTSTILLINGER
John Palatinus «Tomorrow’s man»
Europride 2014 presenter John Palatinus’ bilder av kroppsbyggere fra 50- og 60-tallet. I forbindelse med utstillingen vil noen få spesialopptrykk av bildene selges og overskuddet går til Nye Pluss – Hivpositives landsforening. Kl 19. Rådhusgalleriet, Rådhuset

Pride – for the Love of Freedom
Fotoutstilling om homofiles rettigheter i Norge fra 1972 til i dag. Her vises for første gang en kronologisk fotoutstilling fra politisk arbeid og demonstrasjoner, fester og sosialt liv i homobevegelsen. Fotomaterialet er hentet fra arkivene til Leif Pareli/Norsk Folkemuseum og magasinet Blikk. Åpent kl 11-16. Gratis. Kulturhistorisk museum, Frederiks gt 2

Jonas Daatland – Psychomachia Revisited
Utstilling med maleri, collage og installasjon, hvor maskulin identitet og seksualitet problematiseres. Kl 12-16. Gratis. LNM – landsforeningen norske malere
Kongens gt 2

Å PARADIS – Strategies on The Nordic Queer
Utstillingen vil gi glimt av en sammensatt, grenseløs og skeiv kunstverden der fantasi og virkelighet vikles inn i hverandre. Vernissage med dj kl 15.30.
Utstillingen står til 19. juli. -kunstplass 5, Olaf Ryes Plass 5

Skeive kunstnere
Art Area i Pride Park. 40 kunstnere presenterer en salgsutstilling i det store teltet. Kl 17.30. Rådhusplassen